Agenda

Bijeenkomst Internationale Dag van de Rechten van het Kind 2021

In het kader van de Dag van de Rechten van het Kind organiseren wij een bijeenkomst voor alle professionals in de jeugdzorg en de jeugdgezondheidszorg.

Zaterdag 20 november is de Internationale Dag van de Rechten van het Kind en dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom organiseren wij een bijeenkomst voor alle professionals in de jeugdzorg en de jeugdgezondheidszorg met als thema: Het recht om je eigen verhaal te kunnen vertellen.

De bijeenkomst wordt op een interactieve manier begeleid door Willemijn Dupuis. Willemijn heeft de basis gelegd voor de Stichting Kinderrechten en Menselijke Ontwikkeling, KinderrechtenNU en het Nederlands Genootschap van Kinderburgemeesters. Zij heeft samen met kinderen en professionals, vooral uit de jeugdgezondheidszorg en het onderwijs, een methode ontwikkeld die kinderen leert hun leven en leefomgeving in kaart te brengen, erover te praten met anderen en aan de bel te trekken als het even niet zo goed gaat en te weten bij wie zij terecht kunnen.

‘Ik heb mijn levenswerk gemaakt van kinderrechten en kinderparticipatie en het gesprek voeren met kinderen over onderwerpen die ertoe doen in hun leven. Samen met professionals wil ik kinderen in hun kracht zetten of het nu gaat om hulp te vragen of te geven: Samen doen we het! Mijn doel is dat ieder kind als het ware een Rijksvaccinatie voor de mentale gezondheid krijgt vóór de puberteit. Ik ben ervan overtuigd dat ‘leren participeren’, het oefenen in de grote wereld, een stevig fundament is voor het leven en voor de samenleving. Ik nodig je uit om mee te werken aan mijn missie’.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 22 november, van 15.30 – 17.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur) bij XONAR, Severenstraat 16, 6225 AR Maastricht. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. 

Aanmelden bijeenkomst