Sluit deze website
Tips en info

Corona

Op deze pagina bieden wij tips en informatie voor ouders en kinderen die momenteel thuis zitten door de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

XONAR volgt de adviezen van het RIVM. We beperken de face to face contacten zo veel mogelijk, maar blijven voor u beschikbaar.

Wij beseffen dat er veel van u gevraagd wordt. Buiten de gebruikelijke zorg voor de kinderen komen er nu nog diverse andere zaken bij. De scholen zijn gesloten, waardoor in de meeste gevallen de kinderen nu thuis zijn en u ineens met hen het schoolwerk “moet” oppakken. Moeten is niet het goede woord maar mogen klinkt ook niet juist, niemand heeft immers voor deze situatie gekozen. Daar waar dit lukt is het mooi meegenomen, maar als het niet lukt dan is dat zo. 

Iedereen doet in deze situatie wat lukt, maar blijf vooral ook u eigen grenzen bewaken. We hebben u hard nodig en vooral de kinderen hebben u nodig juist in deze tijd van onzekerheid en onduidelijkheid.

Voor de kinderen is het momenteel ook ingewikkeld hun structuur (school) valt weg en daarnaast gaan eventuele bezoekregelingen niet door op de gebruikelijke wijze. Daarnaast ziet u ons momenteel minder dan normaal aangezien huisbezoeken veranderen in telefonische consulten.

We willen u wel op het hart drukken dat u ons gewoon mag benaderen als er zorgen of problemen zijn. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we u op tijd kunnen ondersteunen indien wenselijk. Voorkomen is immers beter dan genezen, dat geldt voor het coronavirus maar ook voor gezinnen die door deze maatregels onder druk komen te staan.

Een website waar dagelijks aan gewerkt wordt met info voor ouders, kinderen, jongeren en professionals, met tips, filmpjes, verwijzingen, over onderwijs , opvang, huisbezoeken, allemaal Corona gerelateerd, is deze: www.nji.nl/Coronavirus

Daarnaast hebben wij over diverse thema's informatie voor u verzameld, namelijk over activiteiten die thuis kunnen worden uitgevoerd, psycho-educatie rondom het coronavirus en thuisonderwijs. Een interessante andere site die hetzelfde doet is deze: https://www.digidagbesteding.nl/challenges

Mocht u als (pleeg)ouders tips hebben voor anderen in deze situatie dan horen wij dat graag. Samen weten wij veel! Mail uw tips naar communicatie@xonar.nl 

Wij zullen deze pagina regelmatig updaten. Let goed op uzelf en uw naasten!