Gezinshuis

In de meeste gezinnen zijn er wel eens problemen. Vaak worden die gewoon opgelost. Maar soms loopt het zo uit de hand en worden problemen zo complex dat het beter voor jou kan zijn om even ergens anders te gaan wonen. Bijvoorbeeld als je vader en moeder heel vaak ruzie maken of andere problemen hebben, zoals een verslaving of een depressie. XONAR kan jullie dan helpen door voor jou een gezinshuis te zoeken.

Een gezinshuis is een gewoon gezin in een gewoon huis, waar jij voor zolang als dat nodig is kunt gaan wonen. Eén van de gezinshuisouders is HBO opgeleid als hulpverlener, en kan je dus heel goed begeleiden en ondersteunen zodat je weer beter in je vel komt te zitten. Hij of zij heeft ook geen andere baan, en is dus altijd beschikbaar voor jou. Bijvoorbeeld als je na school thuiskomt. In een gezinshuis wonen maximaal vier kinderen, plus eventueel nog eigen kinderen van de gezinshuisouders.

Ook als je in een gezinshuis woont, blijven je ouders altijd jouw ouders. In de meeste gevallen heb je nog gewoon contact met hen, op vaste tijdstippen. Zo blijven zij betrokken bij hoe het met jou gaat!

Wat bieden wij?

  • Pleegzorg en gezinshuis
    Klik hier voor de volledige productflyer.

XONAR biedt hulp aan jeugdigen voor wie het echt niet meer mogelijk is om thuis te wonen. Gezinnen hebben dan meestal al met veel hulpverleners te maken gehad. De problemen blijken echter zo groot, dat het niet verantwoord is om jeugdigen thuis te laten opgroeien. Lees het verhaal van Evi, een baby'tje van een half jaar oud. Haar ouders zijn niet meer bij elkaar. Ze woont bij haar moeder die niet voor haar kan zorgen. Het is niet meer veilig en verantwoord om Evi thuis te laten wonen. Lees meer.
 

Wilt u weten of uw kind hulp kan krijgen van XONAR of wilt u professioneel advies? Klik hier.