4
apr

Het Nationaal Fonds Kinderhulp helpt XONAR

Helaas groeien nog steeds veel kinderen op in armoede, ook kinderen van XONAR. Zaken die voor andere kinderen vanzelfsprekend zijn, zoals een fiets, meegaan op schoolkamp, een ingerichte kamer of het volgen van een opleiding, zijn soms onbereikbaar. XONAR gelooft dat een gelukkige jeugd bepalend is voor de rest van iemands leven. Wie een gelukkige jeugd heeft gehad, ontwikkelt zich tot een stabiele en zelfstandige volwassene. XONAR probeert het leven van deze kinderen wat gemakkelijker te maken. Door middel van fondsenwerving kunnen extra financiële middelen worden verkregen om een beetje kleur te geven in het leven en het geluk van deze kinderen.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp helpt kinderen én jongeren tot 21 jaar die in ons land in armoede opgroeien. Alle kinderen moeten erbij horen, maar helaas is dit voor een heleboel kinderen niet zo vanzelfsprekend. Er zijn ruim 300.000 kinderen in Nederland die niet kunnen meedoen met leeftijdsgenootjes en zorgen hebben. Het NFK helpt hen door simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets, opleiding, leesboek of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen!

In 2018  heeft het Nationaal Fonds Kinderhulp maar liefst 46 aanvragen goedgekeurd (ter waarde van bijna 25.000 euro) waarmee laptops, schoolreisjes, schoolgeld, fietsen, kleding en hulpmiddelen (zoals brillen) voor kinderen van XONAR geregeld konden worden. Ook in het nieuwe jaar in 2019 zijn we opnieuw verblijd met de goedkeuring voor zwemlessen, een fiets, school/studiereis en lesgeld voor kinderen van XONAR.

Vindt u ook dat armoede geen reden mag zijn dat kinderen buitengesloten worden? Dan kunt u ons op heel veel verschillende manieren helpen. Informeer bij ons via sponsoring@xonar.nl

Meer informatie over het Nationaal Fonds Kinderhulp vindt u hier.