Hulp bij

Echtscheidingen

XONAR biedt ondersteuning aan ouders die scheiden of gescheiden zijn en aan hun kind(eren). Een scheiding meemaken is een ingrijpende gebeurtenis. Soms lukt het ouders door een scheiding niet om voldoende aandacht voor hun kind(eren) te bewaren. Verloopt de scheiding problematisch en ontstaan er regelmatig conflicten tussen de ouders, dan kan dit een bedreiging voor de ontwikkeling van het kind zijn. Hulp bij de invulling van het ouderschap na een scheiding is aan te bevelen.

De specialistische hulpverleners van XONAR ondersteunen bij het behoud of herstellen van contact van het kind met beide ouders, het komen tot goede afspraken tussen beide ouders waardoor een onbelast contact tussen kind en beide ouders mogelijk wordt. Dit met het doel dat beide ouders, ieder vanuit eigen verantwoordelijkheid, het kind passend ondersteunen in hun ontwikkeling.

Wilt u weten of u of uw kind hulp kan krijgen van XONAR, of wilt u professioneel advies, neem dan contact op met onze afdeling Entree. Ook kunt u contact opnemen met de toegang tot jeugdhulp in uw gemeente. Bij het toegangsloket in uw gemeente kunt u uw vragen of zorgen bespreken.

Onze hulpvormen

Bekijk hieronder een overzicht van onze hulpvormen.