Hulp bij

Echtscheidingen

XONAR biedt ondersteuning aan ouders die scheiden of gescheiden zijn en aan hun kind(eren). Een scheiding meemaken is een ingrijpende gebeurtenis. Soms lukt het ouders door een scheiding niet om voldoende aandacht voor hun kinderen te bewaren. Verloopt de scheiding problematisch en ontstaan er regelmatig conflicten tussen de ouders, dan kan dit een bedreiging voor de ontwikkeling van het kind zijn. Hulp bij de invulling van het ouderschap na een scheiding is daarom hard nodig. 

De specialistische hulpverleners van XONAR ondersteunen bij het maken van goede afspraken, het behouden of herstellen van contact in het gezin en het oplossen van conflicten. Met als doel dat de ouders beiden de verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling van de kinderen en de opvoeding weer zelfstandig aan kunnen.

Wilt u weten of u of uw kind hulp kan krijgen van XONAR, of wilt u professioneel advies, neem dan contact op met onze afdeling Entree. Ook kunt u contact opnemen met de toegang tot jeugdhulp in uw gemeente. Bij het toegangsloket in uw gemeente kunt u uw vragen of zorgen bespreken.

Onze hulpvormen

Bekijk hieronder een overzicht van onze hulpvormen.