11-11-2022

Extra aandacht voor gezond eten tijdens Nationaal Schoolontbijt

In de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt van 7 tot en met 11 november 2022 schoven kinderen in heel Nederland op school aan tafel voor een gezond ontbijt. Ook XONAR nam deel aan dit gezonde initiatief waarbij kinderen op een feestelijke manier leren hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten.

In de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt van 7 tot en met 11 november 2022 schoven kinderen in heel Nederland op school aan tafel voor een gezond ontbijt. Ook XONAR nam deel aan dit gezonde initiatief waarbij kinderen op een feestelijke manier leren hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Na afloop mochten zij een broodtrommeltje mee naar huis nemen dat we ontvingen van JOGG Zuid-Limburg.

Gezonde voeding is een belangrijk speerpunt binnen onze ‘Dagbehandeling jonge kind’. Vanuit de principes van gezonde kinderopvang en in aansluiting op het landelijke initiatief Gezonde Kinderopvang vanuit het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) werkt XONAR volgens het voedingsbeleid ‘Gezond MKD’.

XONAR werkt samen met deskundigen van Ecsplore. Zij delen hun kennis over een gezonde leefstijl bij jonge kinderen, gebaseerd op hun programma Superfit. In de toekomst wordt het voedingsbeleid verder uitgerold binnen XONAR.