Sluit deze website
XONAR

Gezinshuizen

Soms zijn er binnen een gezin zoveel problemen dat het voor een kind beter is om tijdelijk ergens anders te gaan wonen. Dat kan bijvoorbeeld in een gezinshuis. Een gezinshuis is een kleinschalige vorm van hulp voor kinderen en jongeren die (tijdelijk) niet meer thuis, in een pleeggezin of zelfstandig kunnen wonen. Een gezinshuis is een gewoon huis in een gewone wijk, waar gezinshuisouders professionele begeleiding, ondersteuning en zorg bieden. Dit zorgt ervoor dat kinderen in een gezinshuis 24/7 dezelfde opvoeders hebben en zo normaal mogelijk opgroeien.

Gezinshuisouders hebben een lang voorbereidingstraject gehad, en ten minste één van de gezinshuisouders is een professioneel opgeleid pedagogisch hulpverlener. In een gezinshuis wonen maximaal 4 tot 6 gezinshuiskinderen. Deze kinderen hebben vaak beschadigende ervaringen opgedaan, waardoor er sprake is van complexe problematiek en een lange hulpverleningsgeschiedenis. Een gezinshuisouder zet het eigen gezinsleven, sociale netwerk en de privésituatie in als hulpverleningsvorm. Een gezinshuis combineert het vanzelfsprekende van een gezin met professionele zorg op kleine, persoonlijke schaal.

Wilt u meer informatie ontvangen over het runnen van een gezinshuis? Vul dan het formulier in onderaan op deze pagina.

XONAR werkt samen met gezinshuizen van Gezinshuis.com. Op hun website leest u meer over deze organisatie.

Een XONAR Gezinshuis

Een XONAR Gezinshuis

Twee gezinshuisouders en een gedragswetenschapper over het runnen van een gezinshuis

In dit gezinshuis:

Ieder kind mag gewoon kind zijn

Marco en Joyce runnen sinds 2019 het eerste eigen gezinshuis van XONAR. Een kleinschalige vorm van hulp en zorg voor uithuisgeplaatste jongeren.

Lees het hele verhaal
Gezinshuis Gezinshuis

Downloads

Gezinshuizen

Informatieaanvraag

Hoe heeft u XONAR gezinshuizen gevonden?*


Heeft u de privacyverklaring gelezen en gaat u hiermee akkoord?*