Sluit deze website
Noodzakelijke spullen

Materialendepot MAX

Als er een pleegkind in uw gezin komt wonen dan heeft u allerlei spullen nodig om bijvoorbeeld een slaapkamer in te richten voor het kind. Crisispleegouders kunnen van het ene op het andere moment gevraagd worden een kind tijdelijk in huis te nemen, en de ene keer kan dit een baby'tje zijn, de andere keer een tiener. Het is niet vanzelfsprekend dat pleegouders zomaar allerlei passende spullen in huis hebben.

Meubeltjes, benodigdheden en kleding

Daarom is er ons pleegzorg materialendepot. Hier kunnen pleegouders kosteloos spullen lenen voor hun pleegkind. U kunt hierbij denken aan meubels, zoals een bed of een box, maar ook bijvoorbeeld een fiets- en autostoeltje, een badje, een maxi-cosi of een traphekje. Daarnaast kunt u kinderkleding lenen. Alle kleding is gesorteerd naar maat (vanaf baby tot en met tienerleeftijd). Alle spullen in het depot zijn tweedehands maar nog van goede kwaliteit en zeer bruikbaar. U kunt de spullen gratis lenen en gebruiken zolang u ze nodig heeft. Daarna kunt u ze terugbrengen naar het depot.

Pleegmoeders!

Het materialendepot wordt gerund door drie heel bevlogen en enthousiaste pleegmoeders: Carola,  Marij en Cindy. Zij verzamelen en selecteren met zorg alle spullen die ze aangeboden krijgen. Enkel spullen die in heel goede staat zijn worden uitgeleend. De kleding wordt zorgvuldig nagekeken.

Openingstijden

Het depot is elke dinsdag van 09.30 - 14.00 uur geopend  en op  donderdag  van 09.30 – 11.30 uur.  Daarbuiten op afspraak (enkel voor crisisplaatsing). Het depot is tijdens (school)vakanties ook gewoon geopend! 

Wilt u iets doneren aan het depot?

Zijn uw kinderen al wat groter en gebruikt u sommige kinderspullen zoals hierboven beschreven niet meer? Ons materialendepot is er heel blij mee! U kunt ons altijd benaderen als u spulletjes wilt doneren. Carola, Marij en Cindy bespreken dan met uw om welke spullen het gaat, en of u ze wilt komen brengen.

Contact

U kunt het depot op de volgende manier bereiken.

Locatie: Severenstraat 16, Maastricht
E-mail: PleegzorgDepot@xonar.nl

M: 06 - 30 29 80 30