Sluit deze website
Heeft u nog een plekje?

Zoekertjes

‘Zoekertjes’ worden ingezet als we voor kinderen die bij XONAR op de wachtlijst staan, op dat moment geen geschikt pleeggezin kunnen vinden binnen ons bestand. Wij hopen dat pleegouders, door de omschrijving van de vraag van het kind en zijn ouders, enthousiast raken en hierdoor overwegen om een extra plekje in hun pleeggezin te bieden.

Alle bij XONAR goedgekeurde pleeggezinnen kunnen reageren. Ook netwerkpleeggezinnen kunnen reageren op een zoekertje. Als blijkt dat zij een extra plekje kunnen bieden zullen zij specifiek voor dit kind gescreend worden. 

Dit geldt ook voor mensen die nog geen pleegouder zijn, we gaan graag het gesprek aan.

Als u wilt reageren op een zoekertje is het goed om eerst met de begeleider pleegzorg te overleggen. Uiteraard kunt u voor vragen en meer uitleg contact met ons opnemen.

Uw reactie zien wij heel graag tegemoet via mail: pleegzorg@xonar.nl of via het algemene telefoonnummer: 043-6045555

Delen van zoekertjes op social media kanalen
Wij verzoeken bezoekers van deze pagina onze zoekertjes niet te delen via eigen social media kanalen. Hoewel we de intentie absoluut waarderen levert het delen van de zoekertjes vaak verwarring op. Wij danken u voor uw begrip. 

I.v.m. de privacy zijn de namen van de kinderen fictief. We maken gebruik van stockfoto's.

Zoekertje Julian en Eline

Julian 3 jaar en Eline 1,5 jaar

Ik ben 3 jaar en mijn zusje Eline is 1,5 jaar oud. Wij wonen bij onze ouders maar omdat onze vader ook zorg nodig heeft is onze moeder soms overbelast. Wij hebben weinig andere familieleden die de zorg van onze moeder af en toe kunnen overnemen.

Mijn zusje en ik hebben een achterstand in onze ontwikkeling waardoor we meer ondersteuning nodig hebben bij veel dagelijkse handelingen. Ik ga naar een speciale opvang en Eline gaat op dit moment naar een kinderopvang. 

Voor Eline en mij is het belangrijk dat wij aandacht krijgen, dat er structuur is en veel mogelijkheden tot spelen.

Eline is leergierig en vindt liedjes en muziek leuk, net als ik. Wij zijn meestal vrolijk en actief maar soms is een rustige, prikkelarme omgeving nodig.

Voor Julian en Eline zijn we op zoek naar een deeltijdpleeggezin voor tijdens het weekend (1x per 2 weken) en soms onregelmatige opvang wanneer dit nodig is.

Ben jij het pleeggezin dat het leuk vindt om kinderen met een achterstand in hun ontwikkeling te stimuleren of ken je mensen die hier geschikt voor zijn, laat het ons weten via Inge Kubben, i.kubben@xonar.nl of 06 53819047. 

Zoekertje Maartje

Maartje, 3,5 jaar

Ik ben een avontuurlijk, stoer meisje van 3,5 jaar. Ik woon samen met mijn papa, die dol is op mij. Knutselen vind ik leuk en ik speel ook graag buiten. Naar een speeltuin waar ik kan klimmen en klauteren vind ik heerlijk. Huisdieren vind ik leuk en ik geniet ervan om te spelen met andere kindjes en dat gaat ook goed.

Duidelijke afspraken en regels zijn belangrijk voor mij.

Omdat het voor papa wat veel is om 7x24 uur voor mij te zorgen, zoeken papa en ik een gezin waar ik 1 keer per 2 weken in het weekend kan logeren en lekker kan spelen (en dan ook eens naar een speeltuin kan, please….) Als er andere kindjes bij jou wonen, vind ik dat leuk! Soms is het voor pappa fijn als ik een dagje langer kan blijven, maar jullie kunnen onderling overleggen of dat kan. 

Regio Sittard/Geleen (046) heeft de voorkeur omdat papa en ik daar wonen.

Heb je een logeerbedje vrij voor mij? Of ken je misschien een gezin waar ik zou kunnen logeren?

Ben jij het pleeggezin dat het leuk vindt om iets voor Maartje en haar vader te betekenen of ken je mensen die hier geschikt voor zijn, laat het ons weten via Mieke Berntsen, m.berntsen@xonar.nl of 06 10243689.

Zoekertje Milo

Milo bijna 4 jaar

Ik ben Milo een vrolijke en lieve jongen en ik ben bijna 4 jaar. Ik woon samen met mijn zusje bij mijn oma. Het is de bedoeling dat we voor langere tijd bij oma zullen blijven wonen.

Voor mijn oma is het belangrijk dat zij 1x per 14 dagen van vrijdag tot zondag tijd heeft voor zichzelf om weer op adem te komen. Zo kan ze de opvoeding van mij en mijn zusje goed volhouden.

Ik zoek een plekje waar ik veel aandacht krijg. Voor mij is het fijn als een opvoeder duidelijk, betrouwbaar, consequent en voorspelbaar is. Ik vind het fijn als ik er mag zijn en gezien wordt.

Ik ben een pientere jongen maar ik heb ook nog veel te leren. Door de week ga ik naar het MKD en daar merken ze dat het mij goed helpt als ze me afleiden, positief benaderen, belonen of bijvoorbeeld negatief gedrag negeren. Ik ben namelijk best onrustig, beweeglijk en alert op mijn omgeving. Ook vind ik het moeilijk om gezag te accepteren en samen te spelen met andere kinderen. Ik kan boos of gefrustreerd reageren en heb veel bevestiging en sturing van volwassenen nodig. Ik vind het wel leuk om met andere kinderen te spelen, maar we spelen vaak nog naast elkaar. Ook vind ik het lastig om speelgoed te delen en ik kan best ruw en bepalend in mijn spel zijn. Een gezin zonder of met veel oudere kinderen heeft dan ook de voorkeur.

Ik oefen nog met zindelijk worden, maar dat lukt al steeds een beetje beter.

Ben jij dat pleeggezin of ken je iemand die 2 dagen per 14 dagen en incidenteel in overleg een paar dagen tijdens een vakantie voor Milo zou willen zorgen, of heb je vragen. Neem dan contact op met Gwenny Reijnders, g.reijnders@xonar.nl of 06 22036223. 

Zoekertje Noor

Noor 11 jaar

Hallo, ik ben Noor en ik ben 11 jaar oud. Ik woon momenteel nog op een groep maar wil heel graag in een pleeggezin wonen waar ik mag opgroeien!

Ik ben dol op dieren en dan vooral paarden. Elke vrijdag ben ik te vinden op de manege waar ik paardrijles heb. Dit vind ik heel belangrijk. Tiktok filmpjes kijken, buiten spelen en helpen in de keuken vind ik ook erg leuk om te doen en voor het maken van uitstapjes mag je me altijd wakker maken.

Ik ben verder heel zelfstandig en kan veel dingen zelf. Wel is het belangrijk dat je duidelijk bent zodat ik weet waar ik aan toe ben.

Met mijn ouders heb ik begeleid contact. Mijn vader zie ik elke week, mijn moeder een keer per maand.

Hebben jullie misschien een fijne plek voor mij?

Ben jij het pleeggezin dat een fijne plek voor Noor kan bieden of ken je mensen die hier geschikt voor zijn, laat het ons weten via Gwenny Reijnders, g.reijnders@xonar.nl of 06 22036223. 

Zoekertje Joan

Joan 11 jaar

Ik ben een vrolijk meisje van 11 jaar en woon samen met mijn lieve mama. Ik geniet ervan om spelletjes te doen op de switch. Vooral Fortnite vind ik leuk, waarbij ik online speel met anderen. Ik hou van onze kat en vind ook andere dieren leuk, maar voor honden ben ik bang. Ik ben graag buiten en hou van de natuur. Zwemmen doe ik graag, en af en toe naar een pretpark vind ik een leuk uitje! En uit eten doe ik ook graag, bijvoorbeeld naar een Italiaan. Ik kan heel zorgzaam en lief zijn voor mama en opa.

Ik heb na school contact met leeftijdgenootjes om samen te spelen, maar heb ook mijn rustmomenten nodig. Jonge, drukke kindjes (onder de 5 jaar) vind ik wat moeilijker om mee om te gaan.

Vanwege een genetische afwijking verloopt mijn ontwikkeling een beetje anders dan gemiddeld. Zo ben ik snel angstig en heb ik nog veel nabijheid en aansturing nodig. Duidelijke regels zijn voor mij ook heel belangrijk. Veranderingen vind ik lastig, en daarbij heb ik uitleg nodig. Ik ga naar groep 8 van speciaal onderwijs.

Omdat de lichamelijke gezondheid van mijn moeder niet altijd goed is, vinden we het belangrijk dat er een gezin is waar ik opgevangen kan worden als mama dit even niet kan. Het is dan wel belangrijk dat ik een band heb met dit gezin, dus zou het fijn zijn als ik, na een wenperiode, één keer per maand bij een lief gezin kan logeren.

Kan dat bij jou? Lieve groetjes van Joan en mama Cynthia

Ben jij het pleeggezin waar Joan een keer per maand zou mogen logeren of ken je mensen die hier geschikt voor zijn, laat het ons weten via Mieke Berntsen, m.berntsen@xonar.nl of 06 10243689.

Zoekertje Ebbe

Ebbe 4 jaar

"Ik ben een jongen van vier jaar en woon bij mijn papa en mama. Mijn papa en mama proberen heel erg goed voor mij te zorgen maar vinden het ook moeilijk en intensief om voor mij te zorgen. 

Mijn papa en mama zouden het fijn vinden als ik één weekend per twee weken in een pleeggezin mag verblijven. Het zou fijn zijn als een pleeggezin mij wil helpen en er voor mij wil zijn!

Omdat ik veel onrust in mijn lijfje voel, ben ik snel afgeleid en vind ik het soms moeilijk om te spelen. Ik kan ook boos worden en heb het dan nodig dat iemand mij iets uitlegt, afleidt en mij helpt om met emoties om te gaan. Ik heb nog veel sturing en nabijheid nodig.

Ik vind het leuk om buiten te zijn; in het zand spelen, timmeren, zagen, fietsen en met de speelgoed tractor rijden. Spelen met de treinbaan van Thomas de Trein vind ik ook leuk. Het helpt mij als ik weet wat ik mag doen en er een wekkertje gezet wordt zodat ik weet hoe lang ik iets moet doen voordat ik het volgende mag kiezen."
 
Ben jij het pleeggezin dat aandacht, geduld en tijd heeft en graag een plekje in het weekend wil bieden voor Ebbe? Of ken je mensen die hier geschikt voor zijn? Laat het ons weten via Inge Kubben, i.kubben@xonar.nl of 06 53819047. 

Succesvolle

Zoektocht

Voor onderstaande kinderen hebben wij een nieuw pleeggezin/gezinshuis gevonden: 

 • Salwa, 10 jaar
 • Britt, 2,5 jaar en Ava, 13 maanden
 • Zara, 6 jaar
 • Tim, 2,5 jaar 
 • Rianne, 2,9 jaar 
 • Vinze, 3 jaar
 • Ziva, 9 jaar 
 • Joey, 2 jaar 
 • Daphne, 5 maanden 
 • Mandy, 5 maanden 
 • Xander, 3 jaar 
 • Xanne, 2 jaar 
 • Sjors, bijna 7 jaar 
 • Jody, 6 jaar en Joey, 3 jaar 
 • Daisy, 4 jaar 
 • Sharon, 1.5 jaar 
 • Davy, 6 maanden 
 • Robbie, 4 jaar 
 • Frenkie, 2 jaar 
 • Aniek, 10 jaar 
 • Thijs, 14 jaar 
 • Mick 3 jaar, Vanessa 5 jaar en Anton 7 jaar 

Voor onderstaande kinderen is er een ander plekje gevonden: 

 • Mara, 1 jaar