Sluit deze website
Heeft u nog een plekje?

Zoekertjes

‘Zoekertjes’ worden ingezet als we voor kinderen die bij XONAR op de wachtlijst staan, op dat moment geen geschikt pleeggezin kunnen vinden binnen ons bestand. Wij hopen dat pleegouders, door de omschrijving van de vraag van het kind en zijn ouders, enthousiast raken en hierdoor overwegen om een extra plekje in hun pleeggezin te bieden.

Alle bij XONAR goedgekeurde pleeggezinnen kunnen reageren. Voor netwerkpleeggezinnen die iets willen betekenen voor een van onderstaande kinderen betekent dit dat zij moeten deelnemen aan het voorbereidingsprogramma voor bestandpleegouders (STIP) alvorens in aanmerking te kunnen komen voor een eventuele bijplaatsing.

Als u wilt reageren op een zoekertje is het goed om eerst met de begeleider pleegzorg te overleggen. Uiteraard kunt u voor vragen en meer uitleg contact met ons opnemen.

Uw reactie zien wij heel graag tegemoet via mail: pleegzorg@xonar.nl of via het algemene telefoonnummer: 043-6045555

Delen van zoekertjes op social media kanalen
Wij verzoeken bezoekers van deze pagina onze zoekertjes niet te delen via eigen social media kanalen. Hoewel we de intentie absoluut waarderen levert het delen van de zoekertjes vaak verwarring op. Dit omdat er enkel op een zoekertje gereageerd kan worden door goedgekeurde XONAR pleeggezinnen. Wij danken u voor uw begrip. 

I.v.m. de privacy zijn de namen van de kinderen fictief. We maken gebruik van stockfoto's.

Dringende

Oproep

Lijkt het u leuk om tijdens een vakantie, voor een korte of langere periode een pleegkind op te vangen?

Voor sommige pleeggezinnen kan het nodig zijn om tijdens een vakantie gebruik te maken van een vakantiepleeggezin. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.

Voor wie?

Voor alle pleegouders van XONAR, die in hun eigen netwerk geen logeergelegenheid hebben en voor wie vakantiepleegzorg nodig is.

Hoe?

Deze pleegouders bespreken de inzet van vakantiepleegzorg met de begeleider pleegzorg, samen bekijken ze of vakantiepleegzorg wenselijk is en wordt het kind aangemeld. Team Matching probeert dan een vakantiegezin te vinden wat zo goed mogelijk aansluit. Er volgt een kennismaking waarna de vakantieplaatsing gestart kan worden. Afspraken over de periode en de  betaling worden in onderling overleg gemaakt.

Wie zoeken we?

Ervaren pleegouders van XONAR die zich beschikbaar willen stellen.

Ook voor de komende zomervakantie zijn we weer op zoek naar vakantiepleegouders.

Wilt u zich aanmelden als vakantiepleeggezin, stuur dan een mailtje naar matchingvsm@xonar.nl en dan neemt een collega van team matching zo snel mogelijk contact met u op. 

Bedankt alvast! Team matching

Zoekertje Teun

Teun 7 jaar

Teun is een lieve wijsneus van 7 jaar oud, die in zijn jonge leventje al het een en ander heeft meegemaakt. Hij is leergierig en gaat zodoende dan ook graag naar school.

Robots en techniek hebben zijn grote interesse, maar hij is vindingrijk en weet zich daarom meestal wel te vermaken met hetgeen er voor handen is.Teun is een leuke vrolijke jongen die goed alleen kan spelen, maar het zeker ook leuk vindt om activiteiten samen te doen en dan met volle teugen geniet van de aandacht.

Op sommige momenten kan Teun het moeilijk hebben door alles wat hij heeft meegemaakt; het is belangrijk dat het gezin hier begrip en ruimte voor heeft/geeft.

Teun functioneert het beste ergens waar er rust en overzicht heerst, een ander kind vindt hij dan ook gezellig, mits dit een baby/peuter/kleuter/tiener betreft…

Teun woont permanent bij een alleenstaande pleegmoeder in de Westelijke Mijnstreek.

Wij zijn opzoek naar een pleegouder/pleeggezin die opvang/ondersteuning kan bieden, minimaal in de oneven weken tijdens schoolweken op vrijdagmiddag van 13.45u tot à 17.30u, tijdens vakanties van 08.00u tot à 17.30u. Belangrijk om hierbij te vermelden dat Teun thuis opgewacht dient te worden, daar hij wordt thuisgebracht via leerlingenvervoer.

Mocht u interesse hebben om iets te kunnen bieden voor Teun of eerst meer informatie willen, kunt u contact opnemen met de begeleider pleegzorg Nathalie Franssen. Nathalie is bereikbaar via mail n.franssen@xonar.nl of via telefoonnummer 06-10251912. 

Zoekertje Ebbe

Ebbe 4 jaar

"Ik ben een jongen van vier jaar en woon bij mijn papa en mama. Mijn papa en mama proberen heel erg goed voor mij te zorgen maar vinden het ook moeilijk en intensief om voor mij te zorgen. 

Mijn papa en mama zouden het fijn vinden als ik één weekend per twee weken in een pleeggezin mag verblijven. Het zou fijn zijn als een pleeggezin mij wil helpen en er voor mij wil zijn!

Omdat ik veel onrust in mijn lijfje voel, ben ik snel afgeleid en vind ik het soms moeilijk om te spelen. Ik kan ook boos worden en heb het dan nodig dat iemand mij iets uitlegt, afleidt en mij helpt om met emoties om te gaan. Ik heb nog veel sturing en nabijheid nodig.

Ik vind het leuk om buiten te zijn; in het zand spelen, timmeren, zagen, fietsen en met de speelgoed tractor rijden. Spelen met de treinbaan van Thomas de Trein vind ik ook leuk. Het helpt mij als ik weet wat ik mag doen en er een wekkertje gezet wordt zodat ik weet hoe lang ik iets moet doen voordat ik het volgende mag kiezen."
 
Ben jij het pleeggezin dat aandacht, geduld en tijd heeft en graag een plekje in het weekend wil bieden voor Ebbe? Neem dan contact op met Inge Kubben, medewerker VS&M XONAR, via  e-mailadres i.kubben@xonar.nl of telefoonnummer 06 – 538 190 47

Zoekertje Tim

Tim 2,5 jaar

Tim is een leuke jongen van 2,5 jaar oud. Vanwege een zeldzame genetische afwijking is er bij Tim sprake van een achterstand in zijn ontwikkeling. Hierdoor moet hij meer gestimuleerd worden dan andere kinderen van zijn leeftijd en krijgt hij ondersteuning van andere disciplines om zijn ontwikkeling te stimuleren. Tim kan nog niet lopen en staan maar wel tijgeren en kruipen. Hij vindt het leuk om met een bal over te gooien en is graag buiten; naar een kinderboerderij, speeltuin of lekker wandelen of fietsen. Tim heeft nog veel hulp nodig maar geniet erg van de aandacht en is een vrolijk kindje.

De ouders van Tim willen heel graag voor Tim zorgen maar willen dit graag samen met een pleeggezin doen.

We zoeken een deeltijd pleeggezin voor Tim waar hij één weekend per twee weken naar toe kan en indien mogelijk af en toe extra dagen. 

Ben jij dat pleeggezin dat Tim een plekje kan bieden voor één weekend per twee weken en mogelijk af en toe flexibel kan zijn in het samen zorgen voor Tim met zijn ouders, neem dan contact op met Inge Kubben, i.kubben@xonar.nl

Mara 1 jaar

Hallo, ik ben Mara, een vrolijke en actieve dreumes van net 1 jaar oud. Ze zeggen dat ik een temperamentvol meisje ben omdat ik van me laat horen als ik het ergens niet mee eens ben of juist graag wil. Ik kan me heel goed zelf amuseren met speelgoed in de box. Sinds een tijdje kan ik echter kruipen en tijgeren en ga ik het liefste door het huis op ontdekking naar allerlei nieuwe dingen. Ik kan al staan en lopen zo lang ik me ergens aan kan vasthouden. Muziek vind ik ook erg leuk en ik dans graag mee. Ik eet goed en lust heel veel. Slapen gaat ook heel goed al heb ik soms wel eens een nachtje dat ik wat meer wakker word.

Ik heb nog een aantal broers en zussen. Hier heb ik een keer per zes weken contact mee. Op dit moment heb ik wekelijks contact met mijn moeder opdat duidelijk wordt of ik thuis kan gaan wonen. Totdat dit duidelijk is, kan ik bij mijn huidige pleegouders blijven wonen. Het is de bedoeling dat dit over een aantal maanden duidelijk wordt.

Omdat ik al zo lang bij mijn huidige pleegouders woon en ik hier niet voor altijd kan blijven wonen, wil men toch al op zoek gaan naar een gezin waar ik eventueel kan gaan wonen als blijkt dat ik niet meer terug naar huis kan. Zou ik bij jou/jullie mogen wonen als het nodig is? 

We zoeken dus een gezin voor Mara waar ze kan gaan wonen wanneer ze toch niet meer naar huis kan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gwenny Reijnders, 06-22036223 of g.reijnders@xonar.nl

Succesvolle

Zoektocht

Voor onderstaande kinderen hebben wij een nieuw pleeggezin gevonden: 

 • Rianne, 2,9 jaar (mei 2023)
 • Vinze, 3 jaar (november 2022)
 • Ziva, 9 jaar (september 2022)
 • Joey, 2 jaar (juli 2022)
 • Daphne, 5 maanden (mei 2022)
 • Mandy, 5 maanden (april 2022)
 • Xander, 3 jaar (januari 2022)
 • Xanne, 2 jaar (januari 2022)
 • Sjors, bijna 7 jaar (november 2021)
 • Jody, 6 jaar en Joey, 3 jaar (oktober 2021)
 • Daisy, 4 jaar (september 2021)
 • Sharon, 1.5 jaar (juli 2021)
 • Davy, 6 maanden (juli 2021)
 • Robbie, 4 jaar (mei 2021)
 • Frenkie, 2 jaar (maart 2021)
 • Aniek, 10 jaar (februari 2021)
 • Thijs, 14 jaar (december 2020)
 • Mick 3 jaar, Vanessa 5 jaar en Anton 7 jaar (oktober 2020)
 • Karin 9 jaar (oktober 2020)
 • Lars en Naomi 10 en 8 jaar (oktober 2020)
 • Jaiden en Marvin 5 en 4 jaar ( september 2020)
 • Jill en Anna van 7 en 11 jaar (september 2020)
 • Bradley 3.5 jaar (juni 2020)