Sluit deze website
Heeft u nog een plekje?

Zoekertjes

‘Zoekertjes’ worden ingezet als we voor kinderen die bij XONAR op de wachtlijst staan, op dat moment geen geschikt pleeggezin kunnen vinden binnen ons bestand. Wij hopen dat pleegouders, door de omschrijving van de vraag van het kind en zijn ouders, enthousiast raken en hierdoor overwegen om een extra plekje in hun pleeggezin te bieden.

Alle bij XONAR goedgekeurde pleeggezinnen kunnen reageren. Voor netwerkpleeggezinnen die iets willen betekenen voor een van onderstaande kinderen betekent dit dat zij moeten deelnemen aan het voorbereidingsprogramma voor bestandpleegouders (STIP) alvorens in aanmerking te kunnen komen voor een eventuele bijplaatsing.

Als u wilt reageren op een zoekertje is het goed om eerst met de begeleider pleegzorg te overleggen. Uiteraard kunt u voor vragen en meer uitleg contact met ons opnemen.

Uw reactie zien wij heel graag tegemoet via mail: pleegzorg@xonar.nl of via het algemene telefoonnummer: 043-6045555

Delen van zoekertjes op social media kanalen
Wij verzoeken bezoekers van deze pagina onze zoekertjes niet te delen via eigen social media kanalen. Hoewel we de intentie absoluut waarderen levert het delen van de zoekertjes vaak verwarring op. Dit omdat er enkel op een zoekertje gereageerd kan worden door goedgekeurde XONAR pleeggezinnen. Wij danken u voor uw begrip. 

I.v.m. de privacy zijn de namen van de kinderen fictief. We maken gebruik van stockfoto's.

Dringende

Oproep

We hebben op dit moment veel vragen van kinderen van verschillende leeftijden voor een deeltijdgezin en nauwelijks bestandsgezinnen waarmee we nog een passende match kunnen maken. Daarbij zijn ook een aantal vragen van 2 kinderen samen waarvoor we een logeerplek zoeken. Vaak gaat het om een keer per 2 weken een weekend. Maar daar zijn meestal onderling afspraken over te maken. Dus ook als u minder kunt bieden dan 1 keer per 2 weken, kan dat al helpend zijn voor een gezin.

Denkt u iets te kunnen bieden, overleg dan met uw begeleider pleegzorg. Uw begeleider kan daarna contact opnemen met iemand van team matching, waarna we samen kijken naar de mogelijkheden.

Bedankt alvast! Team matching

Zoekertje Rick

Rick 8 maanden

Rick is een vrolijke, innemend baby die geniet van contact met de mensen om zich heen. Hij lacht zodra je naar hem kijkt.

Hij eet en slaapt goed en ontwikkelt zich leeftijdsadequaat. Hij speelt graag in de box, maar vindt het ook heerlijk om de wereld te ontdekken vanaf de grond, waar een speelkleed al gauw te klein is. Hij kan al een beetje zitten en begint te tijgeren.

Rick verblijft op dit moment in een crisisgezin en we zijn op zoek naar een gezin waar hij kan opgroeien zo lang als nodig en dat is minimaal een jaar. 

Zijn papa en mama ziet hij op dit moment twee keer per week onder begeleiding op een neutrale plek. Daarna is hij moe en toe aan een slaapje, maar hij wordt weer vrolijk wakker.

Wie heeft een plekje voor Rick?  

Voor meer informatie over Rick kunt u contact opnemen met Mieke Berntsen, 06 10243689 of m.berntsen@xonar.nl 

Mara 1 jaar

Hallo, ik ben Mara, een vrolijke en actieve dreumes van net 1 jaar oud. Ze zeggen dat ik een temperamentvol meisje ben omdat ik van me laat horen als ik het ergens niet mee eens ben of juist graag wil. Ik kan me heel goed zelf amuseren met speelgoed in de box. Sinds een tijdje kan ik echter kruipen en tijgeren en ga ik het liefste door het huis op ontdekking naar allerlei nieuwe dingen. Ik kan al staan en lopen zo lang ik me ergens aan kan vasthouden. Muziek vind ik ook erg leuk en ik dans graag mee. Ik eet goed en lust heel veel. Slapen gaat ook heel goed al heb ik soms wel eens een nachtje dat ik wat meer wakker word.

Ik heb nog een aantal broers en zussen. Hier heb ik een keer per zes weken contact mee. Op dit moment heb ik wekelijks contact met mijn moeder opdat duidelijk wordt of ik thuis kan gaan wonen. Totdat dit duidelijk is, kan ik bij mijn huidige pleegouders blijven wonen. Het is de bedoeling dat dit over een aantal maanden duidelijk wordt.

Omdat ik al zo lang bij mijn huidige pleegouders woon en ik hier niet voor altijd kan blijven wonen, wil men toch al op zoek gaan naar een gezin waar ik eventueel kan gaan wonen als blijkt dat ik niet meer terug naar huis kan. Zou ik bij jou/jullie mogen wonen als het nodig is? 

We zoeken dus een gezin voor Mara waar ze kan gaan wonen wanneer ze toch niet meer naar huis kan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gwenny Reijnders, 06-22036223 of g.reijnders@xonar.nl

Zoekertje Reza

Reza 2 jaar

Reza is een ondernemend meisje van 2 jaar oud dat al veel heeft meegemaakt in haar korte leventje. Zij woont bij haar papa en mama. Mama heeft psychische problematiek en papa heeft eigen problematiek waardoor zij in de zorg van Reza ondersteund moeten worden.
Wij zijn op zoek naar een pleeggezin voor Reza voor 3 à 4 dagen per week. Het liefste in de omgeving van parkstad.

De mama en papa van Reza houden heel veel van Reza en weten dat ze het niet alleen kunnen. Ze willen graag samen met een pleeggezin voor Reza zorgen.
Gedeeltes van de vakanties zijn wenselijk maar ook bespreekbaar in wat mogelijk is. Soms kan het voorkomen dat mama opgenomen wordt en dan is de vraag of het pleeggezin extra dagen opvang zou kunnen bieden.

Reza gaat naar de peuterspeelzaal en vindt het leuk om met Playmobil te spelen. Ze is een vrolijk kindje dat het fijn zou vinden om leuke dingen samen te doen.

Reza slaapt goed en eet goed.
 
Wil je meer informatie over Reza dan kun je contact opnemen met Inge Kubben: i.kubben@xonar.nl  of  06-53819047

Succesvolle

Zoektocht

Voor onderstaande kinderen hebben wij een nieuw pleeggezin gevonden: 

 • Vinze, 3 jaar (november 2022)
 • Ziva, 9 jaar (september 2022)
 • Joey, 2 jaar (juli 2022)
 • Daphne, 5 maanden (mei 2022)
 • Mandy, 5 maanden (april 2022)
 • Xander, 3 jaar (januari 2022)
 • Xanne, 2 jaar (januari 2022)
 • Sjors, bijna 7 jaar (november 2021)
 • Jody, 6 jaar en Joey, 3 jaar (oktober 2021)
 • Daisy, 4 jaar (september 2021)
 • Sharon, 1.5 jaar (juli 2021)
 • Davy, 6 maanden (juli 2021)
 • Robbie, 4 jaar (mei 2021)
 • Frenkie, 2 jaar (maart 2021)
 • Aniek, 10 jaar (februari 2021)
 • Thijs, 14 jaar (december 2020)
 • Mick 3 jaar, Vanessa 5 jaar en Anton 7 jaar (oktober 2020)
 • Karin 9 jaar (oktober 2020)
 • Lars en Naomi 10 en 8 jaar (oktober 2020)
 • Jaiden en Marvin 5 en 4 jaar ( september 2020)
 • Jill en Anna van 7 en 11 jaar (september 2020)
 • Bradley 3.5 jaar (juni 2020)