Sluit deze website
Heeft u nog een plekje?

Zoekertjes

‘Zoekertjes’ worden ingezet als we voor kinderen die bij XONAR op de wachtlijst staan, op dat moment geen geschikt pleeggezin kunnen vinden binnen ons bestand. Wij hopen dat pleegouders, door de omschrijving van de vraag van het kind en zijn ouders, enthousiast raken en hierdoor overwegen om een extra plekje in hun pleeggezin te bieden.

Alle bij XONAR goedgekeurde pleeggezinnen kunnen reageren. Voor netwerkpleeggezinnen die iets willen betekenen voor een van onderstaande kinderen betekent dit dat zij moeten deelnemen aan het voorbereidingsprogramma voor bestandpleegouders (STIP) alvorens in aanmerking te kunnen komen voor een eventuele bijplaatsing.

Als u wilt reageren op een zoekertje is het goed om eerst met de begeleider pleegzorg te overleggen. Uiteraard kunt u voor vragen en meer uitleg contact met ons opnemen.

Uw reactie zien wij heel graag tegemoet via mail: pleegzorg@xonar.nl of via het algemene telefoonnummer: 043-6045555

Delen van zoekertjes op social media kanalen
Wij verzoeken bezoekers van deze pagina onze zoekertjes niet te delen via eigen social media kanalen. Hoewel we de intentie absoluut waarderen levert het delen van de zoekertjes vaak verwarring op. Dit omdat er enkel op een zoekertje gereageerd kan worden door goedgekeurde XONAR pleeggezinnen. Wij danken u voor uw begrip. 

I.v.m. de privacy zijn de namen van de kinderen fictief. We maken gebruik van stockfoto's.

Dringende

Oproep

We hebben op dit moment veel vragen van kinderen van verschillende leeftijden voor een deeltijdgezin en nauwelijks bestandsgezinnen waarmee we nog een passende match kunnen maken. Daarbij zijn ook een aantal vragen van 2 kinderen samen waarvoor we een logeerplek zoeken. Vaak gaat het om een keer per 2 weken een weekend. Maar daar zijn meestal onderling afspraken over te maken. Dus ook als u minder kunt bieden dan 1 keer per 2 weken, kan dat al helpend zijn voor een gezin.

Denkt u iets te kunnen bieden, overleg dan met uw begeleider pleegzorg. Uw begeleider kan daarna contact opnemen met iemand van team matching, waarna we samen kijken naar de mogelijkheden.

Bedankt alvast! Team matching

Zoekertje Reza

Reza 2 jaar

Reza is een ondernemend meisje van 2 jaar oud dat al veel heeft meegemaakt in haar korte leventje. Zij woont bij haar papa en mama. Mama heeft psychische problematiek en papa heeft eigen problematiek waardoor zij in de zorg van Reza ondersteund moeten worden.
Wij zijn op zoek naar een pleeggezin voor Reza voor 3 à 4 dagen per week. Het liefste in de omgeving van parkstad.

De mama en papa van Reza houden heel veel van Reza en weten dat ze het niet alleen kunnen. Ze willen graag samen met een pleeggezin voor Reza zorgen.
Gedeeltes van de vakanties zijn wenselijk maar ook bespreekbaar in wat mogelijk is. Soms kan het voorkomen dat mama opgenomen wordt en dan is de vraag of het pleeggezin extra dagen opvang zou kunnen bieden.

Reza gaat naar de peuterspeelzaal en vindt het leuk om met Playmobil te spelen. Ze is een vrolijk kindje dat het fijn zou vinden om leuke dingen samen te doen.

Reza slaapt goed en eet goed.
 
Wil je meer informatie over Reza dan kun je contact opnemen met Inge Kubben: i.kubben@xonar.nl  of  06-53819047

Zoekertje Vinze 3 jaar

Vinze 3 jaar

Vinze is een leuke jongen van drie jaar oud die veel heeft meegemaakt in zijn jonge leventje.

Hierdoor zijn wij op zoek naar een pleeggezin dat hem veel stabiliteit, nabijheid en duidelijkheid kan bieden.

Vinze heeft er behoefte aan dat hij weet dat je er bent en geniet van knuffelen en aandacht.

Vinze vindt het leuk om mee te helpen met bijvoorbeeld tafel dekken en koken. Hij heeft nog begeleiding nodig bij de dagelijkse vaardigheden zoals aankleden, zindelijk worden en nieuwe dingen leren.

Het eten en slapen verloopt goed. Tijdens het eten knoeit hij nog veel maar hij blijft rustig aan tafel zitten.

Het lijkt erop dat Vinze nog veel moet leren doordat hij zaken gemist heeft in zijn jonge leventje.

Wij zijn voor Vince op zoek naar een pleeggezin dat voor Vinze kan zorgen. Het perspectief is duidelijk; opgroeien in een pleeggezin.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inge Kubben, 06-53819047 of i.kubben@xonar.nl .

Tim 1,8 jaar

Tim is een leuke jongen van 1,8 jaar oud. Hij houdt van liedjes, dieren en schommelen.

Vanwege een zeldzame genetische afwijking is er bij Tim sprake van een achterstand in zijn ontwikkeling. Hierdoor moet hij meer gestimuleerd worden dan andere kinderen van zijn leeftijd en krijgt hij ondersteuning van andere disciplines om zijn ontwikkeling te stimuleren.

Tim kan tijgeren en sinds kort zelfstandig zitten. Ook brabbelt hij.

We zoeken een pleeggezin voor Tim die op dit moment de hele week voor Tim kunnen zorgen. Tim ziet zijn ouders op woensdag en vrijdagochtend.

De ouders van Tim willen heel graag voor Tim zorgen maar willen dit graag samen met een pleeggezin doen. Daarnaast zouden ze het fijn vinden als er andere kindjes in het pleeggezin zouden wonen.

Ben jij dat pleeggezin dat Tim een plekje kan bieden voor een langere periode en flexibel kan zijn in het samen zorgen voor Tim met zijn ouders neem dan contact op met Inge Kubben, 06-53819047 of i.kubben@xonar.nl . 

Linda 8 maanden

Linda is een vrolijke baby van 9 maanden oud. Zij verblijft al vanaf haar geboorte in een crisispleeggezin. Linda heeft de eerste maanden na haar geboorte best moeilijke momenten gehad. Momenteel gaat het heel erg goed met haar. Ze ontwikkelt zich heel erg goed en is vrijwel altijd vrolijk en tevreden.

Linda is een meisje wat goed van zich laat horen als ze iets wil. Ze is graag bij je in de buurt maar kan tegenwoordig ook prima even zonder directe nabijheid.

Het perspectief van Linda is nog onduidelijk. De kans echter dat zij moet gaan opgroeien in een pleeggezin is heel groot. Daar er echter nog steeds zaken goed moeten worden uitgezocht, blijft het voorlopig nog wat onduidelijk. Linda zal daarom ook de komende tijd nog veel contacten hebben met haar moeder.

We zoeken een pleeggezin voor Linda waar zij kan gaan verblijven zo lang als nodig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gwenny Reijnders, 06-22036223 of g.reijnders@xonar.nl 

Succesvolle

Zoektocht

Voor onderstaande kinderen hebben wij een nieuw pleeggezin gevonden: 

 • Ziva, 9 jaar (september 2022)
 • Joey, 2 jaar (juli 2022)
 • Daphne, 5 maanden (mei 2022)
 • Mandy, 5 maanden (april 2022)
 • Xander, 3 jaar (januari 2022)
 • Xanne, 2 jaar (januari 2022)
 • Sjors, bijna 7 jaar (november 2021)
 • Jody, 6 jaar en Joey, 3 jaar (oktober 2021)
 • Daisy, 4 jaar (september 2021)
 • Sharon, 1.5 jaar (juli 2021)
 • Davy, 6 maanden (juli 2021)
 • Robbie, 4 jaar (mei 2021)
 • Frenkie, 2 jaar (maart 2021)
 • Aniek, 10 jaar (februari 2021)
 • Thijs, 14 jaar (december 2020)
 • Mick 3 jaar, Vanessa 5 jaar en Anton 7 jaar (oktober 2020)
 • Karin 9 jaar (oktober 2020)
 • Lars en Naomi 10 en 8 jaar (oktober 2020)
 • Jaiden en Marvin 5 en 4 jaar ( september 2020)
 • Jill en Anna van 7 en 11 jaar (september 2020)
 • Bradley 3.5 jaar (juni 2020)