Sluit deze website
Heeft u nog een plekje?

Zoekertjes

‘Zoekertjes’ worden ingezet als we voor kinderen die bij XONAR op de wachtlijst staan, op dat moment geen geschikt pleeggezin kunnen vinden binnen ons bestand. Wij hopen dat pleegouders, door de omschrijving van de vraag van het kind en zijn ouders, enthousiast raken en hierdoor overwegen om een extra plekje in hun pleeggezin te bieden.

Alle bij XONAR goedgekeurde pleeggezinnen kunnen reageren. Ook netwerkpleeggezinnen kunnen reageren op een zoekertje. Als blijkt dat zij een extra plekje kunnen bieden zullen zij specifiek voor dit kind gescreend worden. 

Dit geldt ook voor mensen die nog geen pleegouder zijn, we gaan graag het gesprek aan.

Als u wilt reageren op een zoekertje is het goed om eerst met de begeleider pleegzorg te overleggen. Uiteraard kunt u voor vragen en meer uitleg contact met ons opnemen.

Uw reactie zien wij heel graag tegemoet via mail: pleegzorg@xonar.nl of via het algemene telefoonnummer: 043-6045555

Delen van zoekertjes op social media kanalen
Wij verzoeken bezoekers van deze pagina onze zoekertjes niet te delen via eigen social media kanalen. Hoewel we de intentie absoluut waarderen levert het delen van de zoekertjes vaak verwarring op. Wij danken u voor uw begrip. 

I.v.m. de privacy zijn de namen van de kinderen fictief. We maken gebruik van stockfoto's.

Zoekertje Omar en Mustafa

Omar en Mustafa 10 en 9 jaar oud

Wij zijn Omar en Mustafa, 10 en 9 jaar oud en wij zijn twee vrolijke broers die graag samen spelen. We houden van voetballen en spelen graag samen Fifa. We zijn erg op elkaar gesteld en doen veel samen. Dit is dan ook de reden waarom we graag samen zouden willen opgroeien.

We spelen ook graag met andere kinderen en volgens anderen zijn we sociaal en behulpzaam. We wonen op dit moment al langere tijd op een woongroep. Met onze ouders en broers en zussen hebben we bezoekmomenten. Buiten de groep om hebben we ook schoolvriendjes waar we geregeld mee afspreken.

We hebben veel mee gemaakt in onze thuissituatie bij onze ouders waardoor we het met momenten moeilijk hebben.

We zijn op zoek naar een gezin waar we samen mogen verblijven en kunnen opgroeien omdat wij niet meer bij onze ouders kunnen wonen. Het is fijn als het gezin ons wegwijs kan maken in de wereld omdat we nog veel te leren hebben over de gebruikelijke dingen. Maar we leren snel! We zijn islamitisch en eten halal. Een gezin hoeft niet zelf gelovig te zijn maar we vinden het wel fijn als het gezin open staat voor ons geloof. Humor in het gezin is een dikke pré.

We zoeken voor Omar en Mustafa bij voorkeur een gezin dat bestaat uit 2 opvoeders.  

Ben jij het pleeggezin dat voor deze twee broertjes iets kan betekenen of ken je mensen die hier geschikt voor zijn? Laat het ons weten door een mail te sturen aan: pleegzorg@xonar.nl, we nemen dan z.s.m. contact met je op.  

Zoekertje Julian en Eline

Eline bijna 2 jaar

Ik ben een leuke, leergierige peuter van bijna 2 jaar en woon samen met mijn papa en mama en mijn grote broer. We hebben weinig familie die eens op mij en mijn broer kunnen passen, en omdat papa ook zorg nodig heeft, is het voor mama soms een beetje te veel. 

We zijn daarom op zoek naar een gezellig en lief gezin waar ik een keer per maand in het weekend kan logeren en ook gestimuleerd kan worden in mijn ontwikkeling. Omgeving Brunssum heeft de voorkeur omdat we daar wonen,

Ik ga binnenkort naar een speciaal dagverblijf omdat mijn ontwikkeling wat achterloopt.  Ik houd erg van dieren, we hebben thuis een hond, 2 katten en een paar kippen. Ik ben leergierig en houd van liedjes en muziek.

We zijn voor Eline op zoek naar een gezin waar ze aandacht kan krijgen, waar structuur wordt geboden en waar ze lekker kan spelen.

Ben jij het pleeggezin dat het leuk vindt om kinderen met een achterstand in hun ontwikkeling te stimuleren of ken je mensen die hier geschikt voor zijn? Laat het ons weten door een mail te sturen aan: pleegzorg@xonar.nl, we nemen dan z.s.m. contact met je op.  

Zoekertje Priscilla

Priscilla bijna 10 jaar

Ik ben een vrolijk, behulpzaam en zorgzaam meisje van bijna 10 jaar en ik woon samen met mijn mama, jongere en oudere zus in de regio Parkstad. Omdat mama alleen voor de opvoeding staat van mij en mijn zusjes, zoeken we een gezin waar ik een keer per twee weken in het weekend kan logeren van vrijdag tot zondag.

Ik vind het fijn om veel aandacht te krijgen en ik doe graag mee met leuke activiteiten. Ik houd van huisdieren, dansen, zwemmen, filmpjes kijken, eten en dan ook taarten bakken.

Maar ik heb ook rustmomenten nodig na een drukke week. Stabiliteit, duidelijkheid, liefde en warmte zijn belangrijk voor mij. Hopelijk heb je een logeerbed vrij en vind je het leuk als ik kom logeren!

Groetjes van Priscilla

We zoeken voor Priscilla bij voorkeur een gezin dat bestaat uit 2 opvoeders en eventueel wat oudere kinderen, met opvoedervaring vanuit werk of eigen kinderen, in de regio Parkstad.

Ben jij het pleeggezin dat iets voor Priscilla en haar moeder kan betekenen of ken je mensen die hier geschikt voor zijn? Laat het ons weten door een mail te sturen aan: pleegzorg@xonar.nl, we nemen dan z.s.m. contact met je op.  

Bedankt namens Priscilla en haar moeder

Zoekertje Owen

Owen 4 jaar

Ik ben een enthousiaste, lieve jongen van net 4 jaar. Ik woon samen met mijn papa en mama en grote broer. Als gezin zitten we in een roerige tijd en papa en mama hebben daarom hulp ingeschakeld. Ondanks dat de storm al een beetje is gaan liggen, ben ik op zoek naar een plekje waar ik 1x in de twee weken een weekend mag komen logeren zodat papa en mama even kunnen opladen. 
Wij missen helaas een sociaal vangnet zoals een opa en oma.

Ik houd van bouwen met allerlei materialen zoals magneten, van stoeien en van dansen. Ook speel ik graag met auto’s en vind ik buiten spelen leuk. Verder stoei ik graag en vind ik het fijn om papa of mama te helpen in huis en in de tuin en houd ik van dieren. Ik heb graag aandacht, maar kan ook goed alleen spelen. Contact met leeftijdgenoten vind ik leuk en ik neem dan graag de leiding.

Als je een logeerbedje vrij hebt, wil ik je graag leren kennen!

Groetjes, Owen

We zoeken voor Owen bij voorkeur een gezin in de 046 regio. Wil je vrijblijvend meer informatie over Owen? Neem dan contact op met pleegzorg@xonar.nl.

Bedankt, ook namens Owen en zijn ouders.
 

Zoekertje Max

Max 3 jaar

Mijn naam is Max en ik ben een vrolijke, ondernemende peuter van 3 jaar oud. Ik heb 5 broers en zussen waarvan mijn zus en broer van 8 jaar ook bij ons in huis wonen. Ik ga 3,5 dag per week naar een kinderdagverblijf. Zowel mijn mama als mijn leidsters geven aan dat ik heel lief en sociaal ben. Ik ben heel vriendelijk naar grote mensen toe en vindt andere kinderen ook heel erg leuk. Ik houd van lezen, puzzelen, verven en spelen met auto’s. Dieren vind ik ook heel erg leuk. Ze vinden dat ik goed voor mezelf op kan komen maar ik ben absoluut geen vechtersbaas.

Mijn mama heeft het op dit moment erg moeilijk en we hebben weinig mensen om ons heen die ons kunnen steunen. Daarom zoeken wij dan ook een deeltijdpleeggezin waar ik een keer per twee weken een weekend mag blijven logeren. Mijn mama heeft op deze manier even wat tijd voor zichzelf en kan hierdoor haar batterij wat opladen.

Heb je na het lezen van dit zoekertje interesse om iets voor Max en zijn mama te betekenen of ken je mensen die hier geschikt voor zijn? Laat het ons dan weten door een mail te sturen aan pleegzorg@xonar.nl en dan nemen we z.s.m. contact met je op. We gaan dan graag met je in gesprek!

Zoekertje Mick

Mick bijna 6 jaar

Mijn naam is Mick, ik ben bijna 6 jaar en ik woon samen met mijn ouders, mijn oudere zus en broer en mijn tweelingbroertje. Onze ouders houden heel erg veel van ons. Doordat onze moeder een belast verleden heeft en wij veel energie hebben, is de draagkracht van onze moeder verminderd.

Onze vader werkt fulltime en doet zoveel mogelijk leuke dingen met ons na zijn werk zodat mijn moeder even kan bijkomen, maar mijn ouders hebben daarnaast nog wat ondersteuning nodig in de vorm van deeltijdpleegzorg voor het liefst twee weekenden per maand.

Ik hoef niet samen geplaatst te worden met mijn broertjes. Een eigen pleeggezin krijgen is ook oké. Ook maakt het niet uit als één van ons naar een pleeggezin kan en de rest nog niet. Dit zou onze papa en mama ook al helpen. Onze ouders staan positief tegenover een deeltijdpleeggezin en willen graag samenwerken. Ze hopen dat een pleeggezin in de toekomst niet meer nodig zal zijn als wij wat ouder en rustiger zijn.

Wij zijn alle drie kinderen die genieten van het buiten spelen, naar een speeltuin gaan maar ook van bordspellen spelen. Ik ben heel energiek en wil alles doen. Als papa en mama 'nee' zeggen dan kan ik een driftbui krijgen. Bij andere mensen heb ik dat niet. Ik heb veel vriendjes en vriendinnetjes en wordt vaak uitgenodigd voor kinderfeestjes. Veranderingen zijn soms moeilijk voor mij, ik heb graag duidelijkheid en structuur. Ik kan ook overprikkeld raken als er teveel drukte is,

ik ben hoog sensitief. Ik ben een makkelijke eter, vooral fruit gaat er heel goed in. Als ik naar bed ga, vind ik het erg fijn om nog even gekriebeld te worden en ik kan in de nacht nog weleens wakker worden tegen papa of mama aankruipen.

Ben jij dat gezin in de Parkstadregio dat iets wil betekenen voor Mick of ken je mensen die hier interesse in zouden hebben? Laat het ons weten door een mail te sturen aan: pleegzorg@xonar.nl, we nemen dan z.s.m. contact met je op.

Zoekertje Mick

Joep bijna 6 jaar

Mijn naam is Joep, ik ben bijna 6 jaar en ik woon samen met mijn ouders, mijn oudere zus en broer en mijn tweelingbroertje. Onze ouders houden heel erg veel van ons. Doordat onze moeder een belast verleden heeft en wij veel energie hebben, is de draagkracht van onze moeder verminderd.

Onze vader werkt fulltime en doet zoveel mogelijk leuke dingen met ons na zijn werk zodat mijn moeder even kan bijkomen, maar mijn ouders hebben daarnaast nog wat ondersteuning nodig in de vorm van deeltijdpleegzorg voor het liefst twee weekenden per maand.

Ik hoef niet samen geplaatst te worden met mijn broertjes. Een eigen pleeggezin krijgen is ook oké. Ook maakt het niet uit als één van ons naar een pleeggezin kan en de rest nog niet. Dit zou onze papa en mama ook al helpen. Onze ouders staan positief tegenover een deeltijdpleeggezin en willen graag samenwerken. Ze hopen dat een pleeggezin in de toekomst niet meer nodig zal zijn als wij wat ouder en rustiger zijn.

Wij zijn alle drie kinderen die genieten van het buiten spelen, naar een speeltuin gaan maar ook van bordspellen spelen. Ik ben samen met mijn broertje een tweeling. Ik ben een beetje het lievelingetje van mama, en een clowntje en ondeugend. Ik ben heel beweeglijk en impulsief. Soms kan ik heel boos en verdrietig zijn, meestal als ik erg oververmoeid ben. Dan ga ik altijd wel heel makkelijk slapen maar ik vind het nog moeilijk om door te slapen tot de ochtend. Wakker worden tussen 5 en 6 uur vind ik helemaal prima. Ik ben wat meer op mezelf en heb daarom op school maar één vriendje.

Ben jij dat gezin in de Parkstadregio dat iets wil betekenen voor Joep of ken je mensen die hier interesse in zouden hebben? Laat het ons weten door een mail te sturen aan: pleegzorg@xonar.nl, we nemen dan z.s.m. contact met je op

Zoekertje Cyndi

Cyndi 8 jaar

Ik ben een spontane, vrolijke meid van 8 jaar oud en ik woon samen met mijn mama en mijn kleine broertje (5) thuis. Omdat mijn mama er alleen voor staat in de opvoeding van mij en mijn broertje is het soms best zwaar voor haar. Ze zou het daarom fijn vinden wanneer ik af en toe eens een weekend ergens kan gaan logeren en zij even tijd voor zichzelf heeft. Een weekend waarin ik leuke dingen kan doen en even alle aandacht kan krijgen.

Ik vind het erg leuk om creatief bezig te zijn zoals tekenen en knutselen. Ook dans ik graag op muziek en vind ik het leuk om lekker gek te doen. Bakken is een van mijn hobby’s en sinds kort zit ik op voetbal. Ik vind het wel nog moeilijk om me lang zelf met iets bezig te houden en ben snel afgeleid.

Mijn mama en ik zijn op zoek naar een deeltijdpleeggezin waar ik een keer per twee weken een weekendje naar toe kan gaan. Ik zou het erg leuk vinden als er ook andere kinderen in het gezin wonen of als het gezin veel contact heeft met andere kinderen. Dieren zijn ook geen enkel probleem omdat ik daar namelijk gek op ben.

Heb je na het lezen van dit zoekertje interesse om iets voor Cyndi en haar moeder te betekenen of ken je mensen die hier geschikt voor zijn?  Laat het ons weten door een mail te sturen aan: pleegzorg@xonar.nl, we nemen dan z.s.m. contact met je op. 

Zoekertje Julian

Julian 3,5 jaar

Ik ben een vrolijke actieve jongen van 3,5 jaar en woon samen met mijn zusje bij onze papa en mama. We hebben weinig familie die eens op mij en mijn zusje kunnen passen en omdat mijn papa ook zorg nodig heeft, is het voor mama soms een beetje te veel. 

Het zou heel erg fijn zijn als ik een weekend per maand een gezellig logeerplekje heb, zodat mama dan kan uitrusten. Omgeving Brunssum heeft de voorkeur omdat we daar wonen.

Ik ga naar een speciale dagopvang omdat ik een achterstand heb in mijn ontwikkeling en ik heb wat meer hulp nodig bij dagelijkse activiteiten dan andere kinderen van mijn leeftijd. Ik houd erg van dieren, we hebben thuis een hond, 2 katten en een paar kippen. Op de dagopvang mag ik paardrijden en daar geniet ik erg van. Liedjes en muziek en lekker spelen vind ik heel fijn. Rust en structuur zijn belangrijk voor mij. 

Ben jij het pleeggezin dat het leuk vindt om kinderen met een achterstand in hun ontwikkeling te stimuleren of ken je mensen die hier geschikt voor zijn? Laat het ons weten door een mail te sturen aan: pleegzorg@xonar.nl, we nemen dan z.s.m. contact met je op.  

Zoekertje Anna

Anna 11 jaar

Ik ben Anna en ik ben bijna 11 jaar. Ik woon met mijn kleine zusje van 4 jaar bij mijn moeder. Ik speel heel graag buiten, voetballen vind ik leuk. Ik zit op kickboksen en ben ook graag creatief bezig met verven en tekenen.

Ik zit op speciaal onderwijs. Het gaat goed op school, maar ik heb wel moeite met omgaan met andere kinderen. Er ontstaan dan sneller conflicten. Thuis heb ik de laatste tijd veel ruzie met mijn moeder. Ik heb moeite met in slaap komen.

Omdat de opvoeding op dit moment te veel en te moeilijk is voor mijn moeder, zijn wij op zoek naar een gezin waar ik voltijd naar toe kan gaan, zodat mijn moeder tijd krijgt om aan zichzelf te gaan werken. Ik zoek een gezin die mij probeert te begrijpen waarom ik iets doe. Ik heb in het verleden veel meegemaakt en mijn moeder ook. Het is voor mij belangrijk dat er met mij gepraat wordt over waarom ik zo doe zoals ik doe. Ik wil wel ook graag mijn moeder geregeld kunnen blijven zien, dus daar wil ik wel afspraken over kunnen maken.

Ben jij het pleeggezin waar Anna zou mogen wonen of ken jij mensen die hier geschikt voor zijn?  Laat het ons weten door een mail te sturen aan: pleegzorg@xonar.nl, we nemen dan z.s.m. contact met je op. 

Zoekertje Maartje

Maartje, 3,5 jaar

Ik ben een avontuurlijk, stoer meisje van 3,5 jaar. Ik woon samen met mijn papa, die dol is op mij. Knutselen vind ik leuk en ik speel ook graag buiten. Naar een speeltuin waar ik kan klimmen en klauteren vind ik heerlijk. Huisdieren vind ik leuk en ik geniet ervan om te spelen met andere kindjes en dat gaat ook goed.

Duidelijke afspraken en regels zijn belangrijk voor mij.

Omdat het voor papa wat veel is om 7x24 uur voor mij te zorgen, zoeken papa en ik een gezin waar ik 1 keer per 2 weken in het weekend kan logeren en lekker kan spelen (en dan ook eens naar een speeltuin kan, please….) Als er andere kindjes bij jou wonen, vind ik dat leuk! Soms is het voor pappa fijn als ik een dagje langer kan blijven, maar jullie kunnen onderling overleggen of dat kan. 

Omgeving Urmond heeft de voorkeur omdat papa en ik daar wonen.

Heb je een logeerbedje vrij voor mij? Of ken je misschien een gezin waar ik zou kunnen logeren?

Ben jij het pleeggezin dat iets voor Maartje en haar vader te betekenen of ken je mensen die hier geschikt voor zijn? Laat het ons weten door een mail te sturen aan: pleegzorg@xonar.nl, we nemen dan z.s.m. contact met je op. 

Succesvolle

Zoektocht

Voor onderstaande kinderen hebben wij een nieuw pleeggezin/gezinshuis gevonden: 

 • Raf, 7 jaar
 • Noor, 11 jaar
 • Joan, 11 jaar
 • Sam, 9 jaar
 • Loek, 5 jaar
 • Danny, 9 jaar
 • Lars, 3,5 jaar
 • Salwa, 10 jaar
 • Britt, 2,5 jaar en Ava, 13 maanden
 • Zara, 6 jaar
 • Tim, 2,5 jaar 
 • Rianne, 2,9 jaar 
 • Vinze, 3 jaar
 • Ziva, 9 jaar 
 • Joey, 2 jaar 
 • Daphne, 5 maanden 
 • Mandy, 5 maanden 
 • Xander, 3 jaar 
 • Xanne, 2 jaar 
 • Sjors, bijna 7 jaar 
 • Jody, 6 jaar en Joey, 3 jaar 
 • Daisy, 4 jaar 
 • Sharon, 1.5 jaar 
 • Davy, 6 maanden 
 • Robbie, 4 jaar 
 • Frenkie, 2 jaar 
 • Aniek, 10 jaar 
 • Thijs, 14 jaar 
 • Mick 3 jaar, Vanessa 5 jaar en Anton 7 jaar 

Voor onderstaande kinderen is er een ander plekje gevonden: 

 • Mara, 1 jaar