Interesse in

Pleegouder worden

Als u belangstelling heeft voor het pleegouderschap, is een eerste stap het aanvragen van schriftelijke informatie of informatie verkrijgen via een gesprek met een medewerker van XONAR pleegzorg. Vul hiervoor het aanvraagformulier in of neem telefonisch contact met ons op.

Informatiepakket en informatiebijeenkomst
Als u onderstaand aanvraagformulier invult, ontvangt u een informatiepakket. Daarin vindt u ook een uitnodiging om een informatiebijeenkomst van XONAR pleegzorg bij te wonen. Een medewerker van pleegzorg zal altijd telefonisch contact met u opnemen om te bekijken of u wilt deelnemen aan deze informatiebijeenkomst.

Hoe word ik pleegouder?

Informatiebijeenkomsten

Pleegzorg

Bekijk hier onze agenda >  voor alle data. 

Heeft u interesse in het pleegouderschap? Mail naar pleegzorg@xonar.nl

Vanwege corona is in juni 2020 een online informatiebijeenkomst opgenomen. Wij hopen u echter graag persoonlijk te mogen ontmoeten tijdens een van onze informatiebijeenkomsten. Toch willen wij u de online bijeenkomst niet onthouden. 

Bekijk hier onze online informatiebijeenkomst van begin juni > 

Gesprek
Wilt u verder uitzoeken of pleegzorg bij u en/of uw gezin past, dan komt een medewerker pleegzorg bij u thuis kennis maken en met u praten over pleegouderschap. Op basis van dit gesprek beslissen u en uw eventuele partner gezamenlijk of u wilt starten als aspirant-pleegouder.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor het pleegouderschap, dient u minimaal 21 jaar oud te zijn. Ook moet u een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) kunnen overleggen. Deze wordt door XONAR Pleegzorg aangevraagd.

Voorbereidingsprogramma STIP
Nadat de algemene criteria zijn getoetst, kunt u deelnemen aan het voorbereidingsprogramma. Dit programma heet STIP (selectie en training in pleegzorg). Naast het groepsgewijze programma vindt er een aantal persoonlijke gesprekken plaats bij u thuis. Als u na het volgen van de STIP besluit pleegouder te worden en ook XONAR pleegzorg geen bezwaren ziet, dan wordt uw gezin in het bestand van beschikbare pleegouders opgenomen.

XONAR pleegzorg bij RTL 4 programma Helden van Nu

Aanvraagformulier informatiepakket pleegouderschap

Hoe heeft u XONAR pleegzorg gevonden?*


Ik wil graag de XONAR pleegzorg nieuwsbrief ontvangen*

Heeft u de privacyverklaring gelezen en gaat u hiermee akkoord?*