22-08-2019

Schoolplein 14 voor XONAR

Bij een van de XONAR locaties in Heerlen komt een Schoolplein14. In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation wordt dit de komende maanden gerealiseerd.

Bij een van de XONAR locaties in Heerlen komt een Schoolplein14. In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation wordt dit de komende maanden gerealiseerd. De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt overal ter wereld sportactiviteiten voor kinderen en focust zich daarbij op kwetsbare kinderen. Cruyff Courts en Schoolpleinen14 geeft de Cruyff Foundation deze kinderen de ruimte om te sporten en spelen. 'Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn', zei Johan Cruyff eens. Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de kinderen en jongeren lijnen en kleurvakken op de grond en muur aan te brengen. Ook krijgt XONAR een sportpakket en spellenhandboek om actief met de kinderen aan de slag te gaan op het Schoolplein14.

Vandaag wordt een barbecue georganiseerd met kinderen en ouders, waar de aftrap wordt gedaan voor het nieuwe Schoolplein14. We gaan beginnen door ouders en kinderen uit te dagen verschillende sport- en spelvormen te kiezen. De 14 regels van Johan Cruyff komen hierbij aan bod. Thema's als respect, samenspel, creativiteit en initiatief zijn belangrijk tijdens het sporten en spelen.

Het Schoolplein14 wordt mede mogelijk gemaakt wordt door donaties van de Johan Cruyff Foundation, Rabobank Foundation, Kiwanis Heerlen en Lionsclub Parkstad. De verwachting is dat het Schoolplein14 op woensdag 13 november officieel en feestelijk geopend zal worden.