04-11-2019

Terugblik op een mooie XONAR pleegzorgdag!

Afgelopen zaterdag was het zover, onze jaarlijkse pleegzorgdag! Deze werd dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer georganiseerd in GaiaZOO.

Omstreeks 10 uur trok het wolkendek een beetje open en stroomden de eerste gasten binnen. In het bezit van een entreekaartje, eet & drinkbonnen en een lootje voor de loterij begonnen de gezinnen aan hun dag in het mooie dierenpark.

Onderweg naar het grote plein werden de gezinnen al verrast door de acteurs van Dutch Garrison, een Nederlandse kostuumvereniging die zich kleed als ‘bad guys’ uit Star Wars. Er werd enthousiast gereageerd op deze Star Wars figuren!

Omstreeks 11 uur opende Jordy Clemens, wethouder Jeugd van de gemeente Heerlen, de loterij met een korte toespraak. Hierna deelde hij en de wethouders van Kerkrade, Voerendaal, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Brunssum en Vaals mooie prijzen uit die mogelijk gemaakt werden door Kasteel Hoensbroek, Kasteelpark Born, de fotovakvrouw Geleen, het Blotenvoetenpark Brunssum en Snowworld Landgraaf. Allemaal prijzen in het teken van een gezellige dag met elkaar als gezin.

Rond de middag startte het volgende onderdeel van het programma. Naast het bezoek aan de dierentuin waren er namelijk een dansoptreden van de danscrew van HFC Dancestudio Heerlen en diverse breakdanceworkshops georganiseerd.

We mochten afgelopen zaterdag zo’n 1200 personen verwelkomen en kijken terug op een zeer geslaagde dag!