Werkgeluk

Zo belangrijk!

Het is enorm belangrijk om gelukkig te zijn in je werk, ook bij XONAR streven we hiernaar! We spraken 3 medewerkers die binnen verschillende hulpvormen van XONAR werkzaam zijn over hun werk én de geluksmomenten in hun werk.

Nederland is een van de gelukkigste landen ter wereld. We stonden dit jaar maar liefst op de 5e plek in de wereldranglijst! Ook scoren we goed in het kader van werkgeluk. Binnen Europa behoren we tot een van de landen die het meest tevreden zijn met hun werk. Dat is natuurlijk heel mooi, maar is dit binnen XONAR ook het geval?

Augustine – al 9 jaar gastvrouw

Kinderen zichzelf laten zijn, dat is wat bij gastvrouw Augustine voorop staat. Als gastvrouw is zij enkele dagen per week werkzaam voor een van de verblijfsgroepen van XONAR. Zij zorgt ervoor dat de jongeren binnen de groep naast begeleiding ook een stukje extra verzorging krijgen. Ze kookt, praat met de jongeren en is op eigen initiatief een mooi project gestart genaamd Art FLOW. Hierin geeft ze hen de mogelijkheid om op een creatieve manier bezig te zijn en echt even een momentje voor zichzelf te hebben.

‘Het is prachtig om te zien hoe de jongeren hierin meedoen. Velen zijn eerst afwachtend maar doen gedurende het project steeds meer mee. Het resultaat mag er echt zijn, ik ben enorm trots op alle jongeren’

Augustine geeft aan dat juist dit soort extra projecten haar werk nog mooier maken. Het geeft haar enorm veel voldoening om naast verzorging ook een stuk ontspanning te kunnen bieden.

Chiara – sinds 2015 aan de slag als pedagogisch gezinsbegeleider

Een geweldige combinatie van het ontvangen van kinderen in de dagbehandeling en een vertaalslag maken naar hun thuissituatie door middel van huisbezoeken, zo omschrijft Chiara in één zin haar werk. Ze is op dagelijkse basis bezig met het zorgen voor een leuke en leerzame tijd op de Dagbehandeling Xtra binnen XONAR.

‘Het mooist vind ik het als ik met iets dat relatief klein lijkt een groot verschil kan maken. Dit laat zien dat ook de kleine dingen die je doet helpen bij de ontwikkeling van onze jongeren’

Regie over je eigen werk is hierin enorm belangrijk en dat is precies wat Chiara zo fijn vindt aan het werk binnen XONAR. Ze geeft aan volop de mogelijkheid te krijgen om haar eigen werk in te delen. Of het nu gaat om even een rondje te wandelen met ouders als dat nodig is of met een collega te sparren over casus waar een van hen niet uitkomt.

Stephanie – 25 jaar in dienst en nog steeds gelukkig in haar werk!

Stephanie vierde onlangs haar 25 jarig jubileum bij XONAR. Toch is het werk allesbehalve eentonig! Zo heeft Stephanie bij diverse hulpvormen gewerkt en dus ook met verschillende soorten jongeren. Op dit moment is ze begonnen aan een nieuwe uitdaging binnen XONAR, die niet alleen nieuw is voor haar zelf maar ook voor de organisatie. Samen met enkele andere collega’s werkt ze momenteel op een basisschool. Hier worden kinderen die enige moeite hebben met regulier onderwijs ondersteund door XONAR, echter wel binnen de reguliere basisschool.

‘Het mooie aan de laatste 25 jaar is dat mijn werk erg afwisselend is geweest. En dat is ook meteen zo mooi aan een organisatie zoals XONAR, medewerkers hebben heel veel mogelijkheden om zich binnen de organisatie verder te ontwikkelen’

Ook op zoek naar een mooie baan in de jeugdhulp, vrouwenopvang of transculturele hulp? Neem eens een kijkje op onze werkenbij site.