04-09-2019

Aanmelden Week van het Zorgeloze Kind

Meld u nu aan voor de Week van het Zorgeloze Kind, de week vol interessante workshops voor en door professionals!

Het event voor kennisdeling en ontmoeting!

Van 7 t/m 11 oktober vindt in Parkstad voor de 2de keer de Week van het Zorgeloze Kind plaats. De week staat open voor professionals uit de jeugdhulp, onderwijs, kinderopvang en welzijn. Ook ouders zijn van harte welkom. Dit jaar is XONAR kartrekker samen met Movare (onderwijskoepel). Doel van deze week is om professionals de kans te geven elkaar te ontmoeten, bij elkaar in de keuken te kijken en kennis te delen zodat we elkaar sneller vinden, (nog) beter gaan samenwerken en onze kennis voor elkaar beschikbaar maken.

Interessante kennisworkshops
Er zijn van maandag 7 t/m donderdag 10 oktober interessante workshops over verschillende thema’s zoals hechting, mediawijsheid, positieve gezondheid, laaggeletterdheid, trauma, informele zorg en schuldhulpverlening. Ook XONAR is mede organisator van een aantal workshops o.a. over kindermishandeling, loverboy, echtscheiding en startklas. Deelname aan de workshops is gratis. Geïnteresseerd? Kijk dan eens op de website www.weekvanhetzorgelozekind.nl en meld u aan.

Forumdiscussie over de invloed van de universele rechten van het kind op ons dagdagelijks handelen
Op vrijdagochtend 11 oktober sluiten we de Week van het Zorgeloze Kind af met een forumdiscussie over de universele rechten van het kind en de invloed daarvan op ons professionele handelen. Renate Dietvorst van de Universiteit Maastricht neemt ons die ochtend mee in de uitkomsten van haar onderzoek in hoeverre de universele rechten van het kind van invloed zijn op onze dagelijkse praktijk. Daarna is er een discussie over wat we te doen hebben op dit vlak en hoe we elkaar hierin kunnen versterken. De forumdiscussie vindt plaats van 9.30 – 12.00 uur in de Brightland Campus in Heerlen en is voor iedereen toegankelijk. Aanmelden kan eveneens via de website van de Week van het Zorgeloze Kind.

Voor een aantal workshops is er een beperkt aantal plaatsen. Wees er dus op tijd bij.