27-09-2019

Adventurepark verbouwing van start door bijdrage van Stichting Kinderpostzegels

Eén van de bijzondere locaties van XONAR is het adventurepark in het bos in Maria Hoop. Deze locatie wordt gebruikt door het Leer-, Werk- & Trainingscentrum (LWTC). Op de locatie bevinden zich verschillende units waar jongeren koken, activiteiten verrichten en gesprekken voeren met begeleiders en elkaar. Deze units zijn de laatste jaren behoorlijk verouderd en zijn toe aan een flinke vernieuwingsslag. Met behulp van een bijdrage van Stichting Kinderpostzegels wordt dit mogelijk gemaakt!

Volgende week dinsdag wordt gestart met de verbouwing. Zodra de verbouwing klaar is wordt er een Open Dag voor professionals, relaties en buurtbewoners georganiseerd inclusief een feestelijke opening.

Het wordt echt beter
In het Leer-, Werk- & Trainingscentrum maken we gebruik van de aanpak ervarend leren. Deze aanpak gaat uit van eigen kracht en eigen verantwoordelijkheid van de jongeren. Hier gaan ze mee ‘aan de slag’. Het doel is dat jongeren inzicht in hun gedrag krijgen en in staat zijn nieuwe vaardigheden aan te leren. Net zo belangrijk is het om jongeren daarnaast te leren hun eigen omgeving en systeem zo in te richten dat die ondersteunend en stimulerend gaan werken.

Het adventurepark, de buitenruimte, wordt ingezet in de activiteiten voor behandeling van kinderen die het erg moeilijk hebben om te functioneren op school, werk of andere zaken in hun dagelijkse leven. Deze jongeren hebben vaak het gevoel niet meer vooruit te komen en raken steeds meer in conflict met hun omgeving. Ze voelen zich teleurgesteld, negatief en boos. Ze kunnen in het adventurepark klimmen, rennen, klauteren en bouwen. In deze groene leefomgeving leren jongeren zichzelf te ontdekken. Het LWTC van XONAR biedt deze jongeren een perspectief.

Doe mee met de Kinderpostzegelsactie 2019
Van woensdag 25 september t/m 2 oktober gaan ruim 160.000 basisschoolkinderen in Nederland op pad tijdens de Kinderpostzegelactie. Dit jaar zetten ze zich in voor 8.500 kinderen die in de daklozen- en vrouwenopvang verblijven. Kinderpostzegels wil ervoor zorgen dat kinderen zich er beter thuis voelen en dat er goede begeleiding voor ze is. Meer informatie over de Kinderpostzegelactie 2019 is hier te vinden >