25-06-2024

Column van een pleegouder - Frank

Regelmatig schrijft een pleegouder een column. Deze keer is het de beurt aan Frank.

Vooruitgang!

Juni alweer. Japie is al een week of 4 op zijn nieuwe school in het reguliere onderwijs. Hij heeft gedurende 2 weken in mei enkele dagen mogen proefdraaien. Hieruit kwam naar voren dat het een goede match is en er niets in de weg staat om over te stappen. Iedere ochtend staat hij te popelen om te gaan, vaak al een half uur te vroeg. Hij heeft het naar zijn zin.

De school is 500 meter van ons huis, die hij graag zelfstandig te voet aflegt. "Ik kan dat wel, ik ben een grote jongen." Wij vonden het nog even spannend, maar hij hoeft maar 3x linksaf en nergens over te steken. Vorige week was hij een keer later thuis en vroeg ik hem waarom. "Ik moest even wat dingen regelen met mijn vrienden Frank." Okay, begint dat nu al….

Ook heeft hij zowel op zijn oude als nieuwe school de schoolreis gehad; het kan niet op deze maand.

Wat we vooral leuk vinden, nu de school in de wijk ligt, is dat hij vriendjes meeneemt na school of ergens gaat spelen. Dat was op zijn vorige school niet aan de orde. Je ziet hem genieten als hij nieuwe vriendjes zijn Lego of zijn kamer kan laten zien.

Het voetbalseizoen is ook  afgesloten met een weekendkamp, diverse toernooien en een feest. Het was zijn eerste voetbalseizoen. Ik denk dat er nog veel gaan komen want het is zo leuk voor hem. Inmiddels een paar goals gemaakt in wedstrijden, wat zorgt voor een trots en blij kind voor de rest van de zaterdag.

Ook de mondigheid neemt toe met de leeftijd. Laatst deed hij op een avond iets wat ik niet goedkeurde en sprak hem daar ‘s ochtends nog eens op aan. Hij pakt mij arm en zegt: "Frank, gisteren was gisteren, vandaag is vandaag, laat het los." Ik verslikte me in mijn koffie, niet wetend of ik trots moest zijn of dat de boosheid terug kwam.

Dit weekend gaat hij weer bij zijn moeder slapen. De frequentie van deze leuke weekendjes hebben we langzaam opgevoerd nu het allemaal goed gaat. Hij pakt trots zijn koffer in vanmorgen om weer even twee dagen te genieten van zijn familie. Wij zijn allemaal blij dat dit kan en zo goed gaat.

Op naar de zomervakantie nu en daarna al groep 5. Ik heb het al eerder aangegeven, maar wat is hij gegroeid!