18-12-2020

De XONAR kerstpakketten actie

Het begon allemaal net voor de kerst van 2019. Ambulant hulpverlener Saskia nam contact op met Lindy, communicatiemedewerker bij XONAR. Een van de gezinnen die Saskia begeleidde had het financieel zwaar. ‘Konden we daar niet iets voor doen?’

Lindy mobiliseerde enkele van haar collega’s op het hoofdkantoor van XONAR om een mooi kerstpakket te vullen voor het gezin, met allemaal lekkere en houdbare producten. Het gezin was enorm blij. En deze kleine actie? Die smaakte naar meer!

Direct daarna bedachten Saskia en Lindy dat er vast meer gezinnen waren binnen XONAR die wel een extra bijdrage konden gebruiken tijdens de feestdagen. Daarom besloten ze een organisatiebrede actie op te zetten voor de feestdagen in 2020. Zo werd de XONAR kerstpakketten actie geboren.

De actie

Er werd een oproep verstuurd naar alle collega’s om gezinnen in hun caseload op te geven die het financieel niet makkelijk hebben en rond de feestdagen wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken in de vorm van een kerstpakket. We ontvingen maar liefst 70 aanvragen!

XONAR medewerkers voor XONAR gezinnen, dat was het idee. Aan iedereen binnen XONAR werd dus gevraagd om houdbare spullen te doneren, van groenten in blik tot ontbijtgranen, van koekjes tot douchegel.

Het resultaat

Er werd vanaf november volop ingezameld. Collega Daisy, projectleider eHealth, was inmiddels ook betrokken en was iedere week in de weer om de gedoneerde spullen te categoriseren. Iedere week werd het meer en meer. Zo doneerde een collega maar liefst 70 mokken met lekkere snoepjes erin en kregen we van een collega die naast haar werk een Brownies & Downies zaak heeft in Valkenburg diverse bakproducten. Een andere collega doneerde zelfs een gedeelte van het geld dat ze voor haar jubileum had gekregen, waarmee voor ieder pakket cruesli en ontbijtcrackers konden worden gekocht. En dat zijn maar enkele voorbeelden, want zoals te zien op onderstaande foto hebben heel veel collega’s iets bijgedragen! Makro droeg ook nog een mooi steentje bij door alle dozen te sponsoren.

Begin december werd alles geïnventariseerd. Wat bleek? Er waren meer dan voldoende spullen gedoneerd om 70 prachtige pakketten te vullen. We hadden zelfs te veel, waardoor we ook nog een mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan de voedselbank. Inmiddels zijn de pakketten opgehaald en uitgedeeld. De eerste mooie reacties van gezinnen komen binnen. Op naar een nog succesvollere actie in 2021!