09-07-2019

Investeren in samenwerking met YES WE CAN CLINIC

Vorige week bezocht team Zelfstandigheid van XONAR de Yes we Can Clinic. Een organisatie waar momenteel regelmatig mee samengewerkt wordt.

Vorige week bezocht team Zelfstandigheid van XONAR de Yes we Can Clinic. Een organisatie waar momenteel regelmatig mee samengewerkt wordt. Er werd een kijkje in elkaars keuken genomen om elkaar nog beter te leren kennen.

Binnen XONAR zien we steeds vaker jongeren die in een eerdere fase behandeling hebben gekregen via Yes we Can. Daarnaast zien we zelf ook meer en meer mogelijkheden voor onze jongeren binnen deze organisatie. Een werkbezoek om elkaar beter te leren kennen leek dus zeker passend!

We werden zeer gastvrij ontvangen door de medewerkers van Yes we Can. Een prachtige locatie waar uit ieder facet de zorg voor deze kwetsbare doelgroep spreekt en waar de uitgangspunten luid en duidelijk in een presentatie naar voren gebracht werden. Opvallend was de opmerking dat binnen de jeugdzorg nog te vaak een gedoogbeleid gehanteerd wordt met betrekking tot gebruik en vanuit Yes we Can volledige abstinentie als uitgangspunt gehanteerd wordt. Ook de manier waarop het dagprogramma volledig gestructureerd aangeboden wordt en de grote plaats die sport en gezonde voeding inneemt tijdens de klinische opname bij Yes we Can heeft indruk op ons gemaakt.

Het leverde in ons team stof tot nadenken op: Wat nemen we mee? Wat gaan we omzetten? Waar zijn we al sterk in? Kortom heel inspirerend! Het was een leerzame dag en wij gaan de opgedane inzichten nog beter proberen te vertalen in ons hulpaanbod voor jongeren die uit Yes we Can komen.

Ook kregen wij de mogelijkheid om iets over XONAR te vertellen. Dit heeft Yes we Can geholpen tot betere inzichten en zorgt ervoor dat ze ons in de toekomst nog beter zullen vinden.