16-12-2019

Na 25 jaar nog steeds uitdagend werk!

Ze vierde onlangs haar 25 jarig jubileum binnen XONAR en heeft nog steeds heel veel plezier in haar werk. Lees hier het verhaal van Stephanie.

Het was eind 1994 toen Stephanie startte bij een van de voorlopers van XONAR. Na een jaar in de Verenigde Staten te hebben gewerkt komt ze terug naar Nederland en start als hulpverlener bij een van de leefgroepen van XONAR voor het jonge kind.

Diversiteit

Hoewel ze onlangs haar 25 jarig jubileum vierde betekent dit niet dat Stephanie al die jaren hetzelfde heeft gedaan binnen onze organisatie. Ze heeft bij diverse hulpvormen én in verschillende functies gewerkt.

‘Het mooie aan de laatste 25 jaar is dat mijn werk erg afwisselend is geweest. En dat is ook meteen zo mooi aan een organisatie zoals XONAR, medewerkers hebben heel veel mogelijkheden om zich binnen de organisatie verder te ontwikkelen’

Wel had ze altijd een voorkeur voor het werken met jongere kinderen, iets waar bij XONAR voldoende mogelijkheden voor zijn.

Werkgeluk

Volgens Stephanie is werkgeluk op te splitsen in meerdere onderdelen. Het heeft volgens haar te maken met het gevoel dat je als persoon hebt binnen een team, maar ook met de mogelijkheden die je binnen een organisatie hebt.

‘Ik vind verbinding voelen in mijn werk vooral heel belangrijk. Verbinding met collega’s, cliënten en met de organisatie. Dit is iets wat van twee kanten moet komen en dat gevoel heb ik binnen mijn huidige werk absoluut’

Het kunnen doen wat ze leuk vindt draagt zeker bij aan plezier op het werk. Stephanie voelt binnen de organisatie de vrijheid om te blijven doen wat ze leuk vindt, ook na 25 jaar.

Werk-privé balans

De balans vinden tussen werk en privé blijft altijd een uitdaging geeft Stephanie aan. Dit is wel iets waar ze laatste jaren bewuster mee om is gegaan.

‘Waar ik voorheen vaak ’s avonds nog zat te werken, probeer ik dit nu heel bewust niet te doen. Thuis is in principe gewoon thuis. Als ik thuis iets wil doen, dan kan dat, echter wil ik het niet meer ‘moeten’. Dat is voor mij een duidelijke scheidslijn waar ik op stuur’

Een tijd geleden was de balans tussen werk en privé voor Stephanie even weg. Ze geeft aan te waarderen welke mogelijkheden ze toen kreeg om haar balans weer terug te vinden.

Nog steeds uitdagend

Stephanie is onlangs begonnen aan een nieuwe uitdaging binnen XONAR, die niet alleen nieuw is voor haar zelf maar ook voor de organisatie. Samen met enkele andere collega’s werkt ze momenteel op verschillende basisscholen in Zuid-Limburg. Hier worden kinderen die enige moeite hebben met regulier onderwijs ondersteund door XONAR, echter wel binnen de reguliere basisschool. De kinderen zitten in een zogeheten startklas, een klas die de overgang naar groep 1 vergemakkelijkt. Het gaat vaak om kinderen die zonder deze hulp wellicht naar speciaal onderwijs waren gegaan en die op deze manier toch de kans krijgen om door te stromen in regulier onderwijs.

‘Het leuke hieraan is dat we deze hulpvorm van begin af aan zelf kunnen vormgeven. In samenwerking met de basisschool zijn we bezig om de begeleiding zo passend mogelijk te maken’

Ook op zoek naar een mooie baan in de jeugdhulp, vrouwenopvang of transculturele hulp? Neem eens een kijkje tussen onze vacatures!