30-10-2019

Openjewereld.nu

Vandaag startte de Week van de Pleegzorg én werd de nieuwe landelijke campagne Openjewereld.nu gelanceerd!

‘Open je wereld’, zo heet de campagne die de komende jaren duizenden Nederlanders moet overhalen om pleegouder te worden. De campagne werd vandaag gelanceerd en stond volop in de aandacht in landelijke en regionale media. Dat is mooi, want er zijn namelijk dringend meer nieuwe pleegouders nodig! Landelijk tenminste 3.500 per jaar en in Limburg zo'n 400 per jaar.

De campagne gaat sterk in op de verschillende vormen en mogelijkheden binnen pleegzorg, iets dat voor veel mensen vaak niet duidelijk is.

Esther Overweter, bestuurslid pleegzorg van Jeugdzorg Nederland: “Het tekort aan pleegouders betreft niet alleen het aantal beschikbare mensen, maar ook het gebrek aan variatie in type pleegouders. We hebben gemerkt dat veel mensen niet weten dat er verschillende manieren zijn om pleegouder te zijn.  Daardoor denken veel van hen bij voorbaat al dat pleegzorg niets voor hen is. Met de campagne willen we de mensen laten zien dat je bijvoorbeeld ook pleegouder kunt worden in deeltijd. En hoe mooi het is op deze manier je wereld open te stellen voor kinderen die dat goed kunnen gebruiken."

Benieuwd welke vorm van Pleegzorg het beste past? Doe dan de test op Openjewereld.nu of neem contact met ons op.