08-03-2022

Samen staan voor de kracht van de vrouw

8 maart 2022, Internationale Vrouwendag. Een dag om stil te staan bij de zelfstandigheid en veerkracht van de vrouw. Vrouwen in het middelpunt, strijdend voor gelijkwaardigheid in onze samenleving.

Dat dit niet vanzelfsprekend is, weet Renee als geen ander. Werkzaam bij de Vrouwenopvang van XONAR ziet zij helaas ook hele andere kanten van onze samenleving ten opzichte van de vrouw. Enkele jaren geleden ontmoette zij Tamara van Wijhe, oprichtster van Mindset Maastricht. Mindset Maastricht is een sportschool met een bijzonder concept. Een sportschool enkel voor vrouwen met als doel om samen in die juiste mindset te komen en in mogelijkheden te denken. De klik tussen de twee dames was er direct en ze besloten elkaar online te volgen.

Vorig jaar zag Renee opeens een post voorbij komen van Tamara. Tamara was voornemens een evenement te organiseren en was op zoek naar een mooi doel passend bij de visie van haar organisatie. Renee aarzelde geen moment en nam contact op met Tamara.

‘De Vrouwenopvang paste voor mijn gevoel perfect hierbij. Wij proberen ook continu in mogelijkheden te denken met onze vrouwen en hen in hun kracht te zetten, hetzelfde doel dat Tamara nastreeft. Gelukkig dacht Tamara hier precies hetzelfde over en werd de Vrouwenopvang als doel gekozen!’, aldus Renee.

Door corona werd het evenement enkele keren uitgesteld, maar op 30 januari jl. was het dan toch echt zover. Een evenement voor vrouwen, door vrouwen. Tamara en meer dan 100 andere vrouwen sportten in een grote hal van het Mecc in Maastricht voor het goede doel. Hiermee werd maar liefst € 2.700,- opgehaald. Een bedrag dat we vandaag, in het kader van Internationale Vrouwendag, in ontvangst mochten nemen.

Bekijk hier de beelden van dit indrukwekkende evenement >

In samenspraak met Tamara werd besloten een tiental vrouwen binnen de opvang te verblijden met een cheque van € 250,-. Deze vrouwen staan op het punt uit te stromen vanuit de opvang. Een punt waar vele van deze vrouwen naar uitzien, maar ook tegenop kijken. Het is vaak een enorme uitdaging om een eigen huisje te bekostigen, laat staan er een echt ‘thuis’ van te maken. De vrouwen krijgen daarom een cheque van een bouwmarkt voor wat praktische zaken en daarnaast een cheque van een woonwinkel. Op die manier hebben ze net dat beetje extra en financieel iets meer lucht.

‘Iedereen verdient een veilig en fijn thuis. Het idee dat we met deze actie hieraan hebben kunnen bijdragen, en hopelijk daarmee ook aan een stukje geluk voor deze vrouwen, vind ik echt super. Samen staan voor de kracht van de vrouw, zowel fysiek als mentaal. Daar doen we het voor’, concludeert Tamara.

Het evenement smaakte in ieder geval naar meer, want de datum voor volgend jaar is alweer geprikt. Op vrijdag 27 januari 2023 vindt editie twee plaats. Meer informatie is hier te vinden >

Wij zijn Tamara en alle deelnemende vrouwen in ieder geval enorm dankbaar voor deze prachtige actie en het mooie bedrag!