09-06-2020

Terugblik op een succesvolle laptopactie

Eind maart startte XONAR met een laptopactie voor kinderen die thuis kwamen te zitten door alle coronamaatregelen. Samen met collega’s, diverse organisaties en particulieren werden meer dan 200 laptops ingezameld en verspreid.

Ieder kind waarvoor een aanvraag is ingediend is voorzien en daarnaast zijn er ook nog apparaten beschikbaar gesteld voor onze verblijfsgroepen.

‘De reacties waren overweldigend. De telefoontjes en e-mails stroomden meteen binnen. Er waren zoveel organisaties, stichtingen maar ook particulieren die een bijdrage wilden leveren. Het is absoluut hartverwarmend om te zien hoe mensen zich verenigen om zo’n mooi initiatief te ondersteunen’ vertelt Mariëlle Houben, initiatiefnemer van deze mooie actie.

Tevreden
We krijgen veel leuke reacties vanuit jongeren en hun ouders. Zo ontvingen we onderstaande reactie van Noa, hij is 10 jaar en heeft een laptop gekregen van XONAR.

‘Mijn oude laptop was kapot en daardoor kon ik niet alles doen voor school. Op de telefoon van mama was dat moeilijk. Op mijn nieuwe laptop kan ik mijn huiswerk goed maken en kan ik ook nog spelletjes spelen.’

We kijken terug op een zeer succesvol initiatief en zijn alle sponsoren zeer dankbaar. Deze actie werd mogelijk gemaakt door Accenture, APG, Bridgeclub de Ruitenboer, DHL Maastricht, Fonds Welzijnswerk, IT voor Ons, Kwetsbaar Thuis, Medtronic, Nationaal Fonds Kinderhulp, Obvion Hypotheken, Rd4 Kringloopwinkel, Stichting Leergeld Parkstad, Stichting van het Kind, Stienstra Wonen en diverse particulieren.