Sluit deze website
Agenda

Bijeenkomst over Kinderrechten

Bijeenkomst over Kinderrechten voor alle professionals in de jeugdzorg en de jeugdgezondheidszorg.

Elk jaar vindt op 20 november de Internationale Dag van de Rechten van het Kind plaats. Vorig jaar hebben we alleen digitaal hieraan aandacht kunnen besteden vanwege Corona. Nu de Corona regels zijn versoepeld willen we ons oorspronkelijke programma rondom Kinderrechten alsnog laten doorgaan. Daarom organiseren we een fysieke bijeenkomst voor professionals in de jeugdzorg en de jeugdgezondheidszorg met als thema: Het recht om je eigen verhaal te kunnen vertellen.

Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 29 maart, van 15.00 – 16.30 uur bij XONAR, Severenstraat 16 in Maastricht. 

De bijeenkomst wordt op een interactieve manier begeleid door Willemijn Dupuis. Willemijn heeft de basis gelegd voor de Stichting Kinderrechten en Menselijke Ontwikkeling, KinderrechtenNU en het Nederlands Genootschap van Kinderburgemeesters. Zij heeft samen met kinderen en professionals, vooral uit de jeugdgezondheidszorg en het onderwijs, een methode ontwikkeld die kinderen leert hun leven en leefomgeving in kaart te brengen, erover te praten met anderen en aan de bel te trekken als het even niet zo goed gaat en te weten bij wie zij terecht kunnen.

‘Ik heb mijn levenswerk gemaakt van kinderrechten en kinderparticipatie en het gesprek voeren met kinderen over onderwerpen die ertoe doen in hun leven. Samen met professionals wil ik kinderen in hun kracht zetten of het nu gaat om hulp te vragen of te geven: Samen doen we het! Mijn doel is dat ieder kind als het ware een Rijksvaccinatie voor de mentale gezondheid krijgt vóór de puberteit. Ik ben ervan overtuigd dat ‘leren participeren’, het oefenen in de grote wereld, een stevig fundament is voor het leven en voor de samenleving. Ik nodig je uit om mee te werken aan mijn missie’.

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. 

Aanmelden bijeenkomst