25-09-2019

XONAR aanwezig bij kick-off Kinderpostzegelactie 2019

Gisteren was in Amsterdam de kick-off van de kinderpostzegelactie 2019. Op een locatie van het Leger des heils bracht Stichting Kinderpostzegels professionals en kinderen bij elkaar om deze kick-off te vieren. Ook XONAR was aanwezig!

De kinderpostzegelactie zet zich dit jaar in voor kinderen in de daklozen- en vrouwenopvang. Zij willen er voor zorgen dat kinderen die in een opvang verblijven zich er beter thuis voelen en dat er goede begeleiding voor ze is.

Jelske, kindhulpverlener bij XONAR Vrouwenopvang & Hulpverlening was aanwezig bij de kick-off:

" Stichting Kinderpostzegels heeft gisteren goed kunnen laten zien waarom hun inzet voor kinderen in de opvang zo belangrijk is. In een ronde tafel gesprek werd gesproken met kinderen die in een opvang verbleven of daar hebben verbleven. De boodschap kwam vooral tijdens dit gesprek weer goed naar voren. Geef kinderen die in een opvang verblijven ook de aandacht en hulpverlening die ze verdienen. Ook zij hebben hun vertrouwde omgeving achter moeten laten! Een boodschap waar wij bij de vrouwenopvang van XONAR helemaal achter staan. Gelukkig staat de kindhulpverlening in onze opvang als een huis en is het niet meer weg te denken uit hulpverleningstraject dat vrouwen en kinderen bij ons doorlopen. Dit zou overal zo moeten zijn! Daarom heb ik gisteren meteen mijn kinderpostzegels besteld om zo dit goede doel te steunen! Het was heel leuk om collega's van andere opvanglocaties in Nederland te spreken en samen te sparren over dit doel. Er zijn weer mooie contacten gelegd en de uitnodiging om bij ons te komen kijken naar hoe wij invulling geven aan de kindhulpverlening is ook uitgedeeld!"

Beau van Erven Dorens was op de kick-off aanwezig om de eerste kinderpostzegels te kopen. Van woensdag 25 september tot en met woensdag 2 oktober gaan ruim 160.000 basisschoolleerlingen in Nederland op pad. Dit jaar zetten ze zich in voor 8.500 kinderen die in de daklozen- en vrouwenopvang verblijven. Kinderpostzegels wil ervoor zorgen dat kinderen zich er beter thuis voelen en dat er goede begeleiding voor ze is. Meer informatie is te vinden op https://www.kinderpostzegels.nl/