Ze is mijn

Steun en toeverlaat

Nadat Janne (19) uit huis wordt gezet raakt ze zwanger. Een behoorlijke schok voor haar. Ze trekt in bij de vader van haar vriend maar al snel blijkt dat er te weinig plek is in het huis voor haar en de toekomstige baby.

Janne komt in aanraking met XONAR. Ze krijgt een appartement in onze vrouwenopvang en volgt tussentijds de vertrektraining.

Ze woonde gedurende een jaar in de vrouwenopvang, een plek waar ze zich helaas nooit helemaal thuis voelde. Ze had weinig contact met de andere vrouwen, volgens haar ook door het leeftijdsverschil. Na een tijdje binnen de vrouwenopvang kwam ze in contact met hulpverlener Samira die haar begeleidde in vertrektraining. Tijdens de vertrektraining krijgen jongeren intensieve begeleiding bij het realiseren van een gezond toekomstperspectief.

De klik was er meteen. Janne was inmiddels enkele maanden zwanger en Samira hielp haar met alle aspecten rondom haar zwangerschap. Ze ging mee naar het ziekenhuis, begeleidde haar bij echo’s en hielp mee met papierwerk.

‘Ik heb dit nooit eerder ervaren met een hulpverlener. Ik vertrouw haar volledig’ aldus Janne.

Het is dan ook niet vreemd dat Samira een van de eerste personen was die Janne belde zodra haar weeën begonnen. Het was midden in de nacht, maar Samira twijfelde geen moment en haalde haar meteen op. Samen doorstonden ze de bevalling en enkele uren later werd een prachtig meisje geboren. Een gezonde dochter!

Een tijd na de geboorte van haar dochter gingen Janne en Samira aan de slag om een andere woonplek te vinden. Sinds februari woont Janne in een eigen appartement. De vertrektraining was inmiddels afgerond, maar Samira bleef haar bijstaan.

Janne vond het erg spannend om alles nu zelf te moeten regelen. Daarom besloten ze samen een beschikking voor ambulante hulpverlening aan te vragen, die ze kreeg toegekend.

Het gaat nu heel goed met Janne, ze heeft echt haar draai gevonden in het ouderschap en haar eigen woning. Met Samira kijkt ze momenteel naar haar toekomstmogelijkheden, ze denkt erover te gaan studeren en werken. Ze is blij dat ze nog altijd kan terugvallen op Samira, zowel voor praktische zaken als emotionele steun.

‘Samira is in mijn ogen echt een van de beste hulpverleners. Ze is altijd zo druk bezig voor mij en neemt me serieus. Ze heeft het hart op de goede plek, ze is echt mijn steun en toeverlaat.’

Klik hier voor meer informatie over onze vrouwenopvang of de vertrektraining.

Omwille van privacyredenen zijn de naam en foto van Janne gefingeerd.