Sluit deze website
Samen houden we

de regie

Is de cliënt, door de vele hulpverleners, het overzicht kwijt? Dan zou het inzetten van een procesregisseur helpend kunnen zijn.

Een procesregisseur is er voor die gezinnen waar veel hulpverleners betrokken zijn en het voor ouders lastig is om het overzicht te bewaren. De inzet is geschikt voor gezinnen waar er veel aan de hand is en er ook veel moet gebeuren om voor alle gezinsleden de situatie weer te verbeteren/veilig te maken. Het is dan belangrijk dat iedereen goed samenwerkt volgens het gezinsplan.


De procesregisseur behoudt het overzicht en zorgt dat alle gezinsleden, maar ook alle hulpverleners precies weten wat er moet gebeuren. Dit om ervoor te zorgen dat er aan alle problemen in een gezin gewerkt wordt.
Het inzetten van een procesregisseur kan ook echt helpen wanneer er zich situaties voordoen die neigen naar het inzetten van een route richting het gedwongen kader (een kinderbeschermingsmaatregel). Door het inzetten van een procesregisseur kan een kinderbeschermingsmaatregel wellicht voorkomen worden.

Onze

Contactgegevens

Heeft u vragen die specifiek over het voeren van regie gaan? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via regie@xonar.nl

Downloads

Hulp bij het voeren van regie