XONAR is Specialist in Jeugd & Opvoedhulp voor kinderen en jeugdigen van 0-27 jaar. Wij bieden hulp bij ingewikkelde vragen over opvoeden en opgroeien.

Als het echt moeilijk is
XONAR helpt als het echt moeilijk is. Soms gaat opvoeden en opgroeien niet vanzelf en kom je er zelf thuis niet meer uit. Dan is er meer nodig. Bijvoorbeeld als een kind zich niet goed ontwikkelt, ernstige gedragsproblemen heeft of als het thuis of op school flink mis gaat. Ook voor hulp bij ontwikkelingsstoornissen zoals autisme en ADHD kun je bij ons terecht.

Hulp die bij je past
Ieder kind en ieder gezin is anders. Daarom bieden we hulp op maat. Dat doen we het liefst in de eigen omgeving en met iedereen die bij het gezin betrokken is. Samen ervoor zorgen dat een kind veilig is staat daarbij voorop. Wij nemen de opvoeding niet over, maar zoeken sámen met het gezin en het kind welke behandeling en begeleiding het beste past om in de toekomst weer met vertrouwen op eigen kracht verder te kunnen. De hulp duurt zo kort als mogelijk, zo lang als nodig.

Grootste aanbieder
XONAR is Limburgs grootste aanbieder van Jeugd & Opvoedhulp. Er werken 500 professionals. Onze medewerkers zijn deskundig op het gebied van opvoeden, opgroeien en problemen binnen het gezinssysteem. Het zijn pedagogisch medewerkers, gezinsbegeleiders, pleegzorgwerkers en gedragswetenschappers. We maken gebruik van behandelmethoden die bewezen effectief zijn en we controleren of onze hulp ook echt helpt.

In Limburg
Wij bieden onze dienstverlening aan in verschillende regio’s  en op diverse locaties in de Provincie Limburg. De locaties van vrouwenopvang en -hulpverlening en acute hulpverlening zijn geconcentreerd in Maastricht.